Na de berenjacht en de Gluurpietjes met Gluurpietenspeurtocht gaan we nu de ramen beplakken met de Gluur Kerstman en andere gluurfiguren. Wat een vrolijkheid in de straat. Vele wijzende kindervingertjes hebben we gezien in aanloop naar Pakjesavond. Sommigen druk strepend op een aftekenkaart deden zelfs een bedankje in de bus. Inmiddels worden steeds meer resultaten van de opbrengsten voor het goede doel bekend gemaakt. En dat loopt toch wel ver in de duizenden euro’s. Met een mogelijke verlenging van de kerstvakantie in aantocht, ga ik op zoek naar een vervolg op de Gluur Pietjes en Gluur Sint. Laten we gaan gluren naar Kerstfiguren! Ook kan je op Kerstballen speurtocht gaan!

Design by Diva

Gluur Kerstfiguren

Nog even op de schuurdeur tot de Gluurpietjes van het raam af gaan

Al vrij vlot na het ontwikkelen van de Gluurpietjes verschenen de eerste Kerst gluurfiguren in beeld. Bij Design by Diva zijn de vinyl stickers en statische raamfolies niet aan te slepen. Het ontwerp komt, op de Gluur Kerstman na, van Dorine van Gils. Op veler verzoek worden inmiddels de beschikbare kleuren uitgebreid. Net als bij de Gluurpietjes wordt 1 euro per sticker gedoneerd aan een goed doel.

De Gluur Kerstman

Het meest in het oog springende kerstfiguur vind ik de Gluur Kerstman, deze blijft in een mooie kerstrode kleur voor mij het dichtst bij het kerstgevoel, helemaal met kleine kinderen.
Zie ook de DIY- Kerstster van ijsstokjes.

Andere Gluur Kerstfiguren

Gluur Kerstelfje

Voor een compleet winters tafereel op het raam zijn er ook de Gluur sneeuwpop. Mijn voorkeur heeft de witte variant van deze Gluursneeuwpop. Heel leuk dat deze gluurfiguur schuin uit de raam- of deurpost op het glas te plakken is.
Het Gluur Rendier met enorm gewei mag ook niet ontbreken in de donkere dagen richting Kerst. Prachtig in bruin of in het goud, helemaal in de kerstsfeer.
Heel origineel vind ik het Gluur Kerstelfje, dit hulpje van de Gluur Kerstman mag natuurlijk niet ontbreken en zal ongetwijfeld veel bekijks van de kindertjes trekken.

Gluur Kerstelfje

Een Gluur Kerstfiguren speurtocht

Je zou vrij eenvoudig de, door Els Rooijakkers bedachte, Gluurpietjesspeurtocht om kunnen vormen naar een speurtocht geschikt voor Gluur kerstfiguren.

Bij het 1ste kerstfiguur maak je 10 sprongen net zoals de rendieren van de Kerstman;
Bij het 2de kerstfiguur doe je een dansje;
Na het 3de kerstfiguur zing je een Kerstliedje;
Bij het 4de kerstfiguur rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar;
Bij het 5de kerstfiguur hinkel je naar het volgende huis;
Wanneer je het 6de kerstfiguur ziet zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt;
Bij een gluur sneeuwpop tel je tot 10 of van 10 terug tot 0!

Gluur sneeuwpop

Gluur Kerstfiguren zelf tekenen, printen of plakken

Naast het plakken van een statische of vinyl raamsticker, kun je de Gluur Kerstfiguren natuurlijk ook met krijtstift op het raam tekenen. Op o.a. Pinterest is tal van inspiratie, zelfs sjablonen te vinden.

 Afstreepkaarten

Ik verwacht, dat wanneer de Kerst Gluurfiguren een vlucht nemen, dat de afstreepkaarten en bedankkaartjes vanzelf volgen. Dorine van Gils stelt haar ontwerpen belangeloos ter beschikking aan Peuteractiviteitenweb. Dus houd deze leuke site maar vast in de gaten voor je (gratis) download.

Onze gluurfiguren zijn in bestelling, ruim voor Pakjesavond en ik zal zo snel als mogelijk de foto’s delen. Design by Diva is zo aardig geweest om deze Kerst Gluurfiguren te sponsoren. Alles voor het goede doel!

Lees ook:

Hoe vind jij de Gluur Kerstfiguren?

Geverifieerd door ExactMetrics