Maak je eigen kerstkrans

Elk jaar weer komen de meest mooie kerststukjes tevoorschijn. Zeker rond eerste advent is dit helemaal hip. Velen kerststukjes bevatten vier kaarsjes voor de advent tijd (elke week één). Maar hoe leuk is het om zelf, of met de kinderen, een kerstkrans te maken? In deze blog leer ik je hoe je dit eenvoudig kunt doen.

Benodigdheden

 • Krans (ik heb er een van oase genomen).
 • Kaarsen, 4 stuks zijn precies genoeg voor de advent (elke week één).
 • Kaarsen houder die je in de krans kunt steken.
 • Kleine kerstversieringen.
 • Takken, bladeren, bloemen en ander natuurlijke materialen.

Werkwijze

Op de foto staat van links naar recht, en van boven naar beneden, hoe je de krans moet maken in foto uitleg. Nu nog even de geschreven uitleg:

 1. Zet de oase een tijd in het water (een dik uur mag zeker) zodat de oase helemaal volgezogen is met water. Zo blijft het groen langer goed. Zodra je de oase uit het water pakt kan het nog wat lekken. Werk daarom op een plek waar het nat mag worden, of zet er een bord onder.
 2. Steek de kaarsenhouders in het oase. Let erop dat ze mooi verdeeld zijn.
 3. Steek de kaarsen in de houders.
 4. Kleed de oase nu aan door middel van de groene takken, de bloemen en dergelijke tot er geen oase meer zichtbaar is.
 5. Maak nu het geheel af met wat kerstversieringen zoals kleine kerstballen, sneeuwspray en dergelijke.

Lees ook:

Maak jij wel eens je eigen kerstkrans?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

9 reacties

 • Heerlijk freubelen, ik hou ervan! Gezellig met de kids kerststukjes maken of in het voorjaar stukjes maken met tulpen, voorjaarsbollen en dergelijke. Pas geleden een bloemstuk gemaakt in een pompoen. Zag er geweldig uit, maar was helaas voor korte duur (ging snel rotten)

 • Jarenlang heb ik veel kerststukjes gemaakt (ik heb nog genoeg material in huis :-).
  Het is wel de kunst om dingen weg te laten, soms ziet ik stukjes en die zitten barstens vol spullen.

 • ik maak atijd eigen kerstversiering. Het heeft wel even geduurd, voor ik doorhad dat je bij kerststukjes vooral niet zuinig met groen moet zijn, want dat was ik in het begin wel.

 • Mooi!! En leuk om te doen!

  Jazeker, ik maak niet alleen met kerst een krans of bakjes met de meiden, maar ook in de zomer en het najaar als ik volop bloemen uit eigen tuin heb.

  Ik hou van tuinieren en boeketjes/bloemstukjes/kransen maken vind ik erg leuk.

  Groetjes Anita

 • Ik maak eigenlijk nooit kerstversiering.
  Het is wel leuk, dat is waar, maar ik koop het kant en klaar in de winkel.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics