Thuisleven.com
Tekenen op het raam met een krijtstift
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > DIY- Tekenen op het raam met een krijtstift

DIY- Tekenen op het raam met een krijtstift

Tegenwoordig is dat helemaal in, raamtekeningen maken met een krijtstift. Ook ik ben inmiddels zo’n iemand die rondloopt met een krijtstift op zak. Ondertussen is geen raam of spiegel meer veilig voor mij. Zodra ik mijn krijtstift in mijn hand heb moet ik er wat mee doen. Mijn familie weet ondertussen wat ze van mij kunnen verwachten als ik op bezoek ben geweest. Een leuke boodschap op het raam, een tekst of een smiley op de badkamerspiegel.

Raamtekening

Een paar weken geleden hadden we een jarige in huis. Op het raam van de voordeur tekende ik slingers. Heel simpel, maar het staat gezellig en feestelijk! In de loop naar 5 december tekende ik ook een Sint en een Piet op het raam. Dit vond ik zelf wat lastiger om zo uit het hoofd te tekenen. Ik heb toen gebruik gemaakt van een kleurplaat. Je kunt dus tekeningen of teksten maken uit de losse pols. Maar als je dit moeilijk vindt dan kun je goed terecht op internet. Er zijn verschillende webshops waar je raamtekeningen kunt bestellen. Na betaling kun je deze tekeningen uitprinten en dan zelf aanbrengen op je ramen. Wil je het goedkoper? Zoek dan een leuke kleurplaat op internet, print deze uit en plak de tekening op de buitenkant van het raam. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is met je krijtstift de tekening over te trekken op het raam. Verwijder het papier aan de buitenkant en tadaaa je raamtekening is klaar!

Tekenen op het raam met een krijtstift

Spiegelen

Houdt er wel rekening mee dat als je op het raam tekent, de mensen buiten de tekening gespiegeld zien. Met een tekening is dit minder erg. Wil je een tekst van buitenaf goed leesbaar hebben? Schrijf de tekst dan in spiegelbeeld.

Wil je ook aan de slag? Het enige wat je hoeft te doen is een krijtstift kopen. Je kunt o.a. terecht bij een warenhuis of boekhandel. Bij de Hema koop je een krijtstift voor €1,- en bij de Bruna koop je een krijtstift van Edding voor €2,95.

Let op, het is verslavend. Grote kans dat als je eenmaal begint, je niet meer kunt stoppen. En dat geen enkele raam of spiegel meer veilig is. Ik heb de smaak te pakken, en jij? Laat hieronder gerust je raamtekeningen zien en mocht je nog een tip hebben voor een tekening rondom Kerst? Ik ben nog zoekende!

Lees ook:

Maak jij wel eens een raamtekening?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics