Thuisleven.com
Kerstballen speurtocht
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Kerstballen speurtocht, zoek de kerstballen op de ramen in je buurt

Kerstballen speurtocht, zoek de kerstballen op de ramen in je buurt

Wat zijn er toch een creatieve, ondernemende mensen in Nederland. We gaan deze donkere dagen voor Kerst weer opleuken met iets leuks op het raam. De kindjes kunnen in de eigen woonplaats op jacht naar Kerstballen. Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van raamstickers. Dit initiatief is opgezet door Anke Smits en Jessica Janssen na het grote succes van de Gluurpietenspeurtocht die weer geïnspireerd was op de Berenjacht. Ben jij al klaar voor de kerstballen speurtocht?

Kerstballen stickers

De Kerstballen stickers worden per vijf stuks verkocht voor 3 euro, waarvan wederom één euro aan een goed doel afgedragen wordt. Ze hebben alle vijf een andere kleur en andere afbeelding: een wintermuts, kerstboom, engel, sneeuwpop en rendier. Er zijn drie kleurschakeringen verkrijgbaar.  Deze staan met kleurcodes vermeld in de bijbehorende Facebookgroep Kerstballen speurtocht. Sommige verkopers bieden ook een witte en/of zwarte set aan. In wijken waar veel animo voor de kerstballen speurtocht is, kan zelfs gezocht worden op kleur. Het bestand voor de kerstballen is gedeeld op Plotterfun of is per p.b. op te vragen. Wederom is het de bedoeling dat deze leuke actie landelijk uitgerold wordt. Verkopers melden zich met het doel dat ze beogen te steunen.

Wist je dat: de opbrengst van de Gluurpietenspeurtocht bijna 14.000 euro is!

Bijbehorende kerstballen speurtocht

De regels van de speurtocht die Jessica Janssen & Anke Smits bedacht hebben, bij:

  • 1 groene kerstboom, ga je opzoek naar het allermooiste versierde huis;
  • 2 verschillende engeltjes zing je een kerstliedje;
  • 3 verschillende sneeuwpoppen doe je een dansje;
  • 4 verschillende rendieren hinkel je naar het volgende huis;
  • 5 verschillende kerstmutsen wens je de volgende persoon die je tegen komt een Vrolijk Kerstfeest of een Fijne Kerst!

Deelnemende woonplaatsen

In de Facebookgroep zag ik Boxmeer, Helmond en Uden al voorbij komen. Inmiddels zijn er ook mensen actief in Oss, Siebengewald, Zwolle, Bergen op Zoom, Appingedam, Den Haag, Geffen, Tilburg, Middenbeemster, Almere, Rhoon en Prinsenbeek en ga zo maar door. Er zijn al heel wat provincies binnen Nederland actief dus.

Gratis download bij Peuteractiviteitenweb

Gratis Download kerstballen speurtocht

Peuteractiviteitenweb heeft een gratis te downloaden afstreepkaart gemaakt voor de kerstballen speurtocht. Ook zijn er tips toegevoegd hoe dit spel te spelen is in een groepsruimte. En wat variaties. Nu kunnen we allemaal voorbereid op jacht naar kerstballen!

Lees ook:

Heb jij de gluurpieten al vervangen voor Kerstballen?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics