Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Yoda notenkraker … the force is strong in this one!

Yoda notenkraker … the force is strong in this one!

Als kind zijnde heb ik nooit begrepen wat nu het verhaal achter de Notenkraker is die mijn ouders iedere Kerst tevoorschijn haalden. Een gek zwart hoedje en een rood legerkostuum deden mij altijd denken aan een Napoleontische soldaat. Maar ofschoon ik het maar een rare verschijning vond, vond ik het wel een geinig ding. Ik genoot keer op keer van het krak geluid als hij een walnoot verbrijzelde tussen zijn sterke kaken.

Het verhaal van de Notenkraker

Wat ik toen niet wist, maar nu wel, is dat het verhaal van de Notenkraker inderdaad stamt uit de Napoleontische tijd. Het komt uit 1816 (vlak na het verlies van Napoleon bij Waterloo) en heet officieel “De Notenkraker en de muis koning”. In dit verhaaltje fantaseert een meisje genaamd Marie Stahlbaum dat een door haar mysterieuze grootvader geschonken notenkraker ’s nachts oorlog voert. Maar niet zomaar oorlog. Hij strijdt tezamen met andere speelgoedsoldaatjes tegen een kwaadaardige Muiskoning en zijn muizen leger. Het verhaal zit volgens mij vol referenties naar de veldslagen van de recent verslagen Napoleon en zal vast 1816 een spannend verhaal zijn geweest.

Echter in 2018, ondanks de populariteit rondom Kerst, vermoed ik dat het verhaal veel van zijn oude magie verloren heeft. Dus tijd voor een vernieuwing! En dat kan nu ook. Dankzij de Yoda Notenkraker van Radbag.nl! Met dit grappige in een Kerstmantel gehulde groene mannetje, kan ik nu een nieuw Notenkraker verhaaltje schrijven. Eentje die de komende eeuwen hernieuwde populariteit zal gaan ontvangen. Dus hierbij….https://www.radbag.nl/star-wars-yoda-notenkraker

En nu een wat modernere versie: “De Yoda Notenkraker en de Stormtrooper Koning”

In a galaxy far far away…

Woonde een meisje genaamd Leia Skywalker. Ze had een broertje Luke Skywalker en samen waren ze heel gelukkig. Totdat de grote boze Darth Vader naar hun planeet kwam en Kerstavond dreigde te verpesten met het gezuip en gelach van zijn stormtrooper vriendjes. Dus bedachten Leia en Luke een slim plan om de stormtrooper het lachen te laten vergaan. Ze serveerde ijzersterke Wookie-noten. Ja dat zijn net walnoten alleen dan nog harder. Maar stormtroopers zijn niet gek en ze weten dat deze noten alleen door Wookie-kaken gebroken kan worden. Dus werden ze heel boos en eisten ze vergelding.

Geopende Wookie-noten of de hele planeet zou eraan gaan! Nou, Kerst was nu echt wel verpest, dachten Leia en Luke. Maar nee, want daar verscheen Notenkraker Yoda! Met zijn Force-gedachtentrucjes liet hij de stormtroopers geloven dat de noten, zachte snoepjes waren. Ze braken allemaal hun tanden en dropen af naar de tandarts die een praktijk heeft op verdieping 34 van de Deathstar. Darth Vader was furieus natuurlijk. Hoe moest hij nu al die stormtroopers tevreden houden? Hij zou Yoda Notenkraker we eens een lesje leren. Helaas had hij geen rekening gehouden met de Force versterkte kaken van Yoda en kon hij spoedig een nieuwe helm laten aanmeten op verdieping 22 van de Deathstar. En ze leefden nog lange en gelukkig. Het einde!

Beleef je eigen avonturen met deze coole Yoda Notenkraker

Nou ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik vind mij verhaaltje een heel stuk geloofwaardiger dan een houten notenkraker die tot leven komt en muizen probeert te vermoorden om uiteindelijk met een meisje te belanden in magisch poppenparadijs waar ze veel avonturen beleven. Niet overtuigd? Prima, maar je moet toegeven dat een Yoda met een rood hoedje en een Kerstmantel een echte badass is die vast meer stormtroopers kan verslaan dan een notenkrakertje van 20 cm groot. Hoe dan ook, dit coole gadget uit de 21ste een is te tof om te weerstaan en hij mag graag ieder jaar plaats nemen naast zijn collega met model jaar 1815. Ben je ook een ontzettende Starwars fan? Dan mag Yoda Notenkraker zeker niet missen uit je Kerstcollectie.

Lees ook:

Welk avontuur ga jij beleven?

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics