Thuisleven.com
Gluurpietjes speurtocht
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Sinterklaas > Gluurpietjes, landelijk initiatief met Gluurpietenspeurtocht

Gluurpietjes, landelijk initiatief met Gluurpietenspeurtocht

Na de succesvolle Berenjacht en niet te vergeten het sparen van de Pietenplaatjes, kunnen de kindjes deze winter weer op zoek naar Gluurpietjes. Dit initiatief van Els Rooijakkers nam vorig jaar een enorme vlucht. In tal van regio’s werden de gluurpieten-stickers reeds geplakt. In de bijbehorende Facebookgroep Gluurpietjes speurtocht kun je je adres/ woonplaats aanmelden en kan er met de hulp van het loepje (zoekveld) een Gluurpietenspeurtocht, een route opgezet worden. Naast Uden, Den Haag, Voorburg, Harderwijk en Nijmegen, heb ik Almere ook al voorbij zien komen. Mocht je nu de enige in de wijk zijn, dan heb je alsnog een leuke, vrolijke raamsticker hangen. En zie je wellicht tal van kinderen paardensprongen maken. Voor de danspietjes (zie stap 2) heb ik alvast twee Gluurpietjes besteld.

Gluurpietenspeurtocht

Hebben jullie de Gluurpietjes al ontmoet?
Je herkent ze aan hun mooie krulharen, hun pietenmuts met een veer erop.

Ze verstoppen zich op de ramen. Als je heel goed kijkt kan je ze vinden!
Je vindt ze in verschillende kleuren.
Wat moet je doen wanneer je een pietje vindt…

Bij het 1ste pietje maak je 10 paardensprongen net zoals het paard van Sinterklaas;
Bij het 2de pietje doe je een dansje;
Na het 3de pietje zing je een Sinterklaas liedje;
Bij het 4de pietje rijm je 2 woorden of zinnen aan elkaar;
Bij het 5de pietje hinkel je naar het volgende huis;
Wanneer je het 6de pietje ziet zwaai je naar de volgende persoon die je tegen komt;
Bij een wit pietje Tel je tot 10 of van 10 tot 0!

Doen jullie mee? Iedereen veel plezier.

Gluurpietjes speurtocht
Livv en Nouk hebben leuke Gluurpietjes

Gluurpietjes kopen/ printen of tekenen

De Gluurpietjes (vinyl) kostten drie euro per stuk, één euro daarvan was bedoeld voor het goede doel. Door de enorme vraag wordt de Gluurpietjes verkoop opgeschaald en sluiten andere verkopers zich aan, dit tegen dezelfde voorwaarden. Er wordt een bestand in de facebookgroep geplaatst, dit i.v.m. de portokosten. Per verkooppunt zijn er wellicht andere kleuren verkrijgbaar. Tot nu toe heb ik de kleuren wit, zwart, goud, paars, rood, blauw, oranje, geel en lime al gezien.
Bij Peuteractiviteitenweb.com is de activiteit ‘Wij zoeken Gluur Piet’ gratis te downloaden en te printen met een Gluur Piet en afstreepkaart(en). De Gluurpiet is dan in te kleuren door de kindjes en op het raam te plakken.
Kun je niet wachten dan kan je ook met krijtstift of glasstift alvast zelf een poging op je raam wagen. Neem eerst een kijkje in die leuke Facebookgroep of Pinterest voor meer inspiratie. Wel eerst even de ramen lappen voor je veel bekijks gaat trekken.

Gluurpietje krijtstift getekend
Rianne tekent met krijtstift een gluurpietje op het raam

Gluur Sinterklaas, GluurSint

Omdat er nogal wat creatieve mensen in Nederland wonen, is het aanbod van de Gluur Pieten nu ook uitgebreid met een voorbeeld van de Gluur Sinterklaas of GluurSint. Dat staat helemaal leuk en vrolijk op je raam en je stuit er helemaal niemand mee tegen de borst. En als je toch al zo lekker aan het tekenen of plakken bent, leef je dan lekker uit.

GluurSint Gluur Sinterklaas

Update- hoe gaat het nu met de Gluurpietjesspeurtocht?

Het succes is overweldigend en de Gluurpietjes veroveren steeds meer wijken en plaatsen in Nederland. In de Facebookgroep Gluurpietjes speurtocht worden al resultaten van opbrengsten voor het goede doel gedeeld. Inmiddels al ruim €6.500. Ook neemt de creativiteit van de mensen een vlucht. Er zijn steeds meer downloads te vinden van Gluurpietjes afstreepkaarten, bedankkaartjes of verzamelkaarten.

Het vervolg, de Gluur Kerstfiguren?

Ook heb ik al geruchten gehoord over een vervolg met Kerst. Een Gluur Kerstman, Gluur Kerstelfje, Gluur Sneeuwpop en Gluur Rendier zijn al gesignaleerd!

Gouden Gluurpietje winnen

Lees ook:

Ga jij een Gluurpietje opplakken of zelf tekenen?

Bron afbeelding Gluurpietjes: Marieke van Dijk
Bron afbeelding Gluursint: Sticker Tommy

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

20 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics