Selecteer een pagina

Volgende week zaterdag is het zo ver, Sinterklaas komt eindelijk weer aan in Nederland en voor veel mensen is het een tijd van gezelligheid. Voor de kinderen is het vaak heel leuk maar toch ook spannend. Ikzelf vind het rond deze tijd altijd heel leuk om het huis te versieren in het thema van Sinterklaas, dit tot grote vreugde van onze kinderen.

DIY- Sinterklaas raamdecoratie

De laatste jaren zie ik de leukste decoraties voorbij komen om je huis helemaal om te toveren tot een waar Sinterklaas-paleis en dat is helemaal geweldig. Het nadeel hiervan is dat sommige decoraties in verhouding best prijzig zijn. Zo vind ik bijvoorbeeld de raamstickers met die huisjes helemaal geweldig want het staat zo gezellig om je eigen dorpje zo voor de ramen te hebben.

Helaas ligt de prijs van zo’n sticker al gauw rond de 20 a 30 euro. En dan zijn ze niet eens allemaal herbruikbaar dus dat vind ik persoonlijk voor enkele weken best prijzig aangezien wij ook nog een dubbele verjaardag te vieren hebben die ook weer decoratie nodig heeft. Nu zijn er natuurlijk leuke en goedkope winkels die vol liggen met hele mooie decoratie die wel binnen ons budget valt, alleen vind ik het aan de andere kant ook leuk om zelf aan de slag te aan zodat je zeker een originele decoratie hebt.

Huisjes om zelf op te plakken

Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan om ons eigen dorpje te maken die we voor de ramen kunnen plakken. En omdat ik vorig jaar zoveel leuke reacties op onze huisjes heb gekregen heb ik besloten om er een makkelijke diy van te maken zodat ook jij straks je eigen dorpje kunt maken en punten kunt scoren bij je kinderen of lekker voor jezelf 😉

Om de huisjes te maken heb je het volgende nodig:

  • stevig zwart papier of karton
  • potlood
  • gum
  • liniaal
  • mesje
  • snijplank/snijmat
  • schaar
  • dubbelzijdige hobbytape
  • evt. ponsje van een ster

Niet om op te scheppen maar ik kan op zich best goed huisjes tekenen vandaar dat ik zelf aan de slag ben gegaan en met behulp van een liniaal een aantal huisjes heb getekend. Ik heb 4 rijtjes huizen getekend waarvan 1 rijtje met een kerktoren aangezien ik dat wel grappig vond in het geheel. Vervolgens heb ik de huisjes uitgeknipt en heb ik de ramen uitgesneden met een mesje (deze staat niet op de foto). Let uiteraard wel op dat je er een snijplank of snijmat onder legt zodat je de tafel of andere ondergrond niet beschadigt.

Bevestiging

Nu je de huisjes hebt uitgeknipt kun je ze met dubbelzijdige tape tegen het raam bevestigen op de plaats die jij wil. Daarna kun je het geheel naar wens uitbreiden zoals je kunt zien op de foto. Ik heb er nog een gele maan bij geplakt en met een ponsje heb ik nog zwarte en gele sterren uitgeponst en erbij geplakt. Zo kun je het helemaal naar jou wens maken en mocht je echt heel creatief zijn kun je eventueel nog sinterklaasfiguren erbij plakken en deze later vervangen door kerstfiguren want het is uiteraard jouw feestje.

Lees ook:

Ik ben erg benieuwd naar jouw (raam)decoratie rondom het thema Sinterklaas, heb jij nog leuke tips?

Geverifieerd door ExactMetrics