Sinterklaas pannenkoeken
Thuisleven.com > Sinterklaas > Sinterklaas pannenkoeken

Sinterklaas pannenkoeken

Wie lust er nu geen pannenkoeken! Ik denk dat bijna iedereen wel pannenkoeken lust. Zo is het ook bij onze kinderen … Een pannenkoek gaat er echt wel in! Ik bak met enige regelmaat een aantal pannenkoeken om er lekker met z’n drie√ęn van te smullen tijdens de lunch (helaas voor papa ūüėČ )
Na wat verschillende recepten geprobeerd te hebben, vond ik het volgende recept toch de lekkerste.

Recept Pannenkoeken beslag

  • 100 gram volkoren tarwemeel (of speltmeel)
  • 100 gram tarwebloem (of speltbloem)
  • 1 ei
  • Halve liter melk
  • Snufje zout.

Doe al deze ingredi√ęnten in een kom en mix het goed door elkaar. En dan bakken maar! Van dit recept kun je ongeveer¬†acht pannenkoeken. Dit is voor ons drietjes als lunch genoeg.

Sinterklaas pannenkoeken bakken

Sinterklaas pannenkoekenVandaag gaan we Sinterklaaspannenkoeken bakken. Door het beslag meng ik flink wat koek- en speculaaskruiden en bak zo de pannenkoeken. Ook bak ik er nog¬†twee met een appeltje erdoor. Want het paard van Sinterklaas lust natuurlijk graag een appeltje! Deze pannenkoeken hebben we na het bakken belegd met een laagje banketbakkersroom, verkruimelde kruidnootjes en poedersuiker! In plaats van kruidnoten kun je ook Bolletje Schuddebuikjes op je pannenkoek strooien. En zo cre√ęren we onze eigen Sinterklaaspannenkoeken! Mmmm… wat zijn ze lekker zeg!

Ik¬†heb heel makkelijk banketbakkersroom uit een zakje gemaakt. Maar wist je dat je ook heel makkelijk nog lekkerdere banketbakkersroom zelf kunt maken? Kijk dan op Banketbakkersroom van Laura’s Bakery¬†voor het recept wat ik gebruik. Je kunt ook 1/3 of 2/3 van het recept gebruiken als je¬†minder nodig hebt!

Welke ingredi√ęnten zou jij gebruiken om Sinterklaas pannenkoeken te bakken?

Heb je ook het recept van de Spinazie pannenkoeken (koemelk vrij) gelezen?
Lees ook: Sinterklaas raamdecoratie DIY
Lees ook: Sinterklaas pannenkoeken

gastbloggerthuisleven

5 reacties