Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Hoofdgerecht > Spinazie pannenkoeken (koemelk vrij)

Spinazie pannenkoeken (koemelk vrij)

Onze oudste dochter heeft, waarschijnlijk, sinds een paar weken een melk intolerantie. We zijn daarom bezig om met wat recepten die we eerder maakten, te updaten naar gezondere variaties én koemelk vrij. Zodoende maakten we vandaag spinazie pannenkoeken.

Benodigdheden:

 • 450 gram spinazie
 • 6 eieren
 • bloem (of amandelmeel of kokosmelk)
 • 350 ml. kokosmelk
 • olijfolie
 • evt. zout
 • poedersuiker

En dan nog een blender, pan, spatel en een bord om de pannenkoeken op te stapelen

Bereidingswijze:

 1. Breek de eieren boven de blender.
 2. Voeg de kokosmelk toe in de blender.
 3. Was de spinazie zorgvuldig af en stop zoveel als mogelijk in de blender.
 4. Blender nu de eieren, de kokosmelk en de spinazie tot het een glad papje is.
 5. Je zult merken dat de hoeveelheid in de blender gigantisch is geslonken dus je kunt er meer spinazie aan toe voegen. Herhaal dit tot de groente op is.
 6. Je kunt nu bloem toevoegen. Dit is om het papje wat dikker te maken, je kunt dus zoveel bloem (als je geen bloem mag, kun je amandelmeel of kokosmeel gebruiken) toevoegen als je zelf wilt.
 7. Verhit wat olijfolie in een pan en schud dan wat van het spinazie papje in de pan. Let op dat deze pannenkoeken toch iets anders bakken dan gewone pannenkoeken. Ik kies er daarom voor om 3 kleine spinazie pannenkoeken in een pan te maken ipv een grote.
 8. Bak de pannenkoeken aan beide kanten tot ze een mooie bruine gloed hebben en ze kunnen geserveerd worden
 9. Serveer desgewenst de pannenkoeken met wat poedersuiker

Lees ook:

Heb jij last na het nuttigen van koemelk?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics