Selecteer een pagina

Ik werk nu al bijna twee jaar als huishoudelijke hulp in de Thuiszorg en dat doe ik dagelijks met veel plezier. Vooral nu vlak voor de Kerst willen de cliënten graag hun ramen gewassen hebben. Vooral van binnen en als het weer het toe laat ook van buiten.

Ramen lappen

Ik heb al heel wat ramen mogen wassen en op diverse manieren. Gewoon met een trekker en zeem, Kärcher ramenwissers tot gewoon nat afnemen en met een theedoek nadrogen. En die cliënt die er gesneden ui in deed staat nog goed in mijn geheugen gegrift. Ook de huishoudtrappen die ik ben tegengekomen (want helaas met mijn 1,63 m lengte heb ik altijd een trap nodig) zijn erg verschillend. Van wiebelige, tot hele hoge en zware. Ook eentje met een hele hoge opstap kan ik me nog goed herinneren. Natuurlijk let ik er altijd goed op dat ik veilig sta hoor, maar door deze ervaringen heb ik ook ontdekt wat ik zelf fijn vind werken.

Huishoudtrap

Zo heb ik mezelf een gloednieuwe Altrex doubledecker huishoudtrap cadeau gedaan. Heerlijk licht, en de laatste trede is dubbel, dus geeft genoeg stabiliteit. Zelf gebruik ik heel graag een speciale doeken set voor het wassen van de ramen. Deze heb ik eens op een markt gekocht en ze werken fantastisch. Een gerimpelde voor het nat afnemen en een gladde voor het drogen. Ze werken streep loos en dus super fijn. Je mag ze niet warmer dan 60 graden wassen, vooral niet met wasverzachter en ze mogen niet in de droger en daar hou ik me trouw aan. Ik heb inmiddels een tweede droge gekocht voor mijn douchecabine.
De manier van ramen wassen is dus heel persoonlijk en je zult zelf ontdekken door het doen wat je de prettigste manier vindt. Met de juiste spullen wordt ramen wassen niet alleen gemakkelijk, maar ook leuk.

Een paar kleine tips

* gebruik schoonmaakazijn of een druppeltje afwasmiddel in het water.

* Zorg voor een extra emmer sop en oude doeken om de kozijnen mee af te nemen. En als de ramen erg vies zijn neem ze eerst met een oude doek af.

* Bij gebruik van een trekker, neem er nog een theedoek bij en veeg ermee na, gegarandeerd geen strepen.

* Gebruik geen wasverzachter voor je theedoeken, want dan wordt het raam vettig.

* Zorg voor een stabiele trap en niet te vaak erop en eraf. Bij het ontbreken van een goede trap gebruik een stabiele keukenstoel met de leuning tegen het raam aan (maar dat zal iedereen wel weten toch)

* was niet je ramen als de zon er teveel op schijnt, dan is het raam al droog voordat je eraan kan beginnen, zelfs al het koud is.

Ramen wassen leuk of niet leuk?

Lees ook:

Wie gaat zijn ramen nog wassen voor de Feestdagen?

Geverifieerd door ExactMetrics