Als je door de webshop van woonwinkel Flinders struint, zal je al snel merken dat je winkelmandje voller en voller raakt met allerlei leuke designcadeaus voor je gehele woning. En dat komt goed uit zo vlak voor de feestdagen die voor de deur staan. Kun je wel wat inspiratie voor Kerst gebruiken? Dan geef ik je graag wat inspiratie voor de mooiste kersttafel ooit…

Tafeltje dekje

Kerst-inspiratieHeerlijk eten op tafel toveren is toch wel een van de grootste uitdagingen tijdens de feestdagen. Alles moet er immers zo perfect mogelijk uitzien en goed smaken. Of je nu een goede amateur of chef-kok bent, zolang de kersttafel er prachtig uitziet zal het eten in elk geval een plezier zijn om naar te kijken. Door de basis aan te pakken (tafellaken, borden, glazen, bestek, enz.), creëer je een mooie eenheid. Deze eenheid kun je afmaken met prachtige designelementen. Neem bijvoorbeeld een Alessi citruspers.

Tip: ga voor glazen die multifunctioneel te gebruiken zijn. Zo kun je ze niet alleen gebruiken om uit te drinken, maar ook om een heerlijk toetje in te serveren. In de avond kun je het glas gebruiken voor een heerlijke cocktail en die maak je met de mooie Fein lepelset zonder geknoei!

Kerstcadeaus

Kerst-inspiratie

Kerstmis staat bij de meeste mensen in het teken van cadeautjes geven (en ontvangen). Vooral het geven vind ik elke keer weer een heerlijke gebeurtenis. Het begint allemaal bij de interesses van een ander. Houdt hij heel erg van een wijn? Dan slaag je vast en zeker bij een slijterij. Maar weet je dat niet zo goed, omdat je bijvoorbeeld voor het eerst bij je schoonouders Kerstmis viert, dan is dat vaak een stuk lastiger. Ofschoon je dan nog je partner hebt die je een handje op weg kan helpen. Afijn je snapt mijn punt, soms kan het lastig zijn om een geschikt cadeau voor iemand te vinden. Daarom een paar “altijd-goed-cadeaus” voor je op een rij:

  • Een bosje bloemen zal het altijd goed doen. Zeker met een designvaas waar je u tegen zegt. Combineer deze twee en je hebt goud in je handen.
  • Ik weet dat er mensen zijn die er niet van houden, maar geloof mij, als je een echte mooie kandelaar of lichtjeshouder schenkt zal iedereen dat weten te waarderen.
  • Betrap je jezelf er ook weleens op dat je bij de kapper door een lekker dik boek aan het bladeren bent? Nou zo’n boek kun je ook voor thuis krijgen. Rest je alleen nog even te kiezen uit verschillende titels. Wordt het een boek met daarin de straten van New York, kies je voor de bergen of kijk je liever naar verschillende soorten auto’s?
  • En kun je het dan nog niet vinden, zal een cadeaubon het ook hartstikke goed doen.

    Lees ook:

Welk Kerstcadeau doet het bij jou goed?

Geverifieerd door ExactMetrics