Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Baby's en peuters > Kerstmis met Boer Boris

Kerstmis met Boer Boris

Dankzij Ted van Lieshout en Philip Hopman beleeft Boer Boris elke keer weer iets nieuws. Zo is Boer Boris al eens naar zee geweest, heeft hij sneeuwpret gehad en wilde hij geen feestje hebben. En dan te bedenken dat dit slechts een paar voorbeelden zijn van de boeken die al op de markt zijn. De boeken zijn allen in eenzelfde stijl geschreven; rijm, rijke illustraties en op elke pagina vind je een muisje. Het verbaast mij dan ook niks dat er van Boer Boris al ruim 250.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Ik kan mij voorstellen dat het een waar feestje is, als je je kindje blij mag maken met een nieuw boek van Boer Boris. En gelukkig is daar nu dan Kerstmis met Boer Boris. Hartstikke leuk ook voor deze tijd van het jaar…

Kerstmis met Boer Boris

Het is bijna Kerstmis, maar Boer Boris heeft nog geen kerstboom in huis. In het bos staan wel honderd mooie bomen, reden te meer om er eens langs te gaan. Sam ziet een mooie boom, maar die is iets te klein. Dan wijst Berend de grootste boom aan, ja die gaat het worden. Met kluit en al halen ze de boom uit de grond. Zo gaat de boom niet dood en blijft hij mooi leven.
Maar zo’n grote boom krijg je niet zo één, twee, drie binnen… Hoe gaan ze dat doen?

Je leest het allemaal in dit nieuwe exemplaar.

Mijn mening

Dat dit boek meer diepgang heeft dan de eerder verschenen exemplaren mogen duidelijk zijn. Er wordt niet alleen stilgestaan bij Kerstmis maar ook bij de dood en geboorte. Dit kan daarom een boek zijn dat wat emoties met zich teweeg brengt. Echter door de liefdevolle begrafenis (een prachtig gekleurde kist bijvoorbeeld) en de feestelijkheden erom heen wordt ook niet te lang stil gestaan bij het verdriet.
De kinderen hebben het boek positief ontvangen. In tegenstelling tot andere verhalen waren ze nu echter muisstil om te weten hoe het verhaal af zou lopen.

Info en waar te koop

Kerstmis met Boer Boris
Auteur: Ted van Lieshout
Illustraties: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025770143

Lees ook:

Vier jij Kerstmis met Boer Boris?

*Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen*

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics