Selecteer een pagina

De onder- en middenbouw leerlingen maken samen met de ouder/ verzorger een traktatie voor het jaarlijkse Kerstdiner. De bovenbouwleerlingen trekken lootjes en serveren een gewenste koude maaltijd uit aan de getrokken klasgenoot. Op onze basisschool zijn de porties voor de kinderen al teruggebracht naar tien per kind, omdat het voedseloverschot uit de hand liep.

Kerstdiner op school

Pinterest staat vol leuke ideeën voor het Kerstdiner, daar zag ik ook het gebruik van een mok i.c.m. saté prikkers. Toevallig hadden we in de kelder nog twee zware winter mokken staan. Daar heb ik een stuk komkommer onderin gelegd om de prikkers in te kunnen steken. Samen met de kleuter en de schoolmeid hebben we van losse stukjes fruit, vrucht en worst de vorm van een kerstboom geprobeerd na te maken. Hiervoor gebruiken we alleen hetgeen ze zelf graag lusten. Beiden wilden per se kroepoek bij het Kerstdiner trakteren, manlief bedacht er een soort sneeuwslinger van te rijgen en die aan het oor vast te knopen. Vol trots zijn de meisjes met de mok de klas ingelopen. “Ik heb zelf gekookt”, zei de kleuter tegen de juf. Na afloop hebben we gehoord dat ze er ook van gesmuld hebben.

Kerstprikkers voor het Kerstdiner

Kerstprikkers

De zilveren kerstboomprikker vond ik als laatste overgebleven in het schap bij de Blokker. Voor komend jaar ben ik vastbesloten online te slagen. In de advent-kalender 2016 kwam een vuurpijl prikker met fruit voorbij, die we tegen die tijd allang geproefd zullen hebben!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics