Selecteer een pagina

Ik ben al een tijdje bezig met de voorbereidingen van de Kerstdagen, vooral nu tweede kerstdag met m’n schoonfamilie bij ons thuis gevierd wordt. Kerst is een van mijn favoriete feestdagen omdat ik het erg gezellig vind om met de familie samen tijd door te brengen en te eten. Dat daarnaast het huis versierd is met lichtjes en andere decoraties maakt het voor mij helemaal af. De laatste jaren kiezen wij met kerst vooral voor een brunch en wel om de volgende redenen. De familie is op tijd bij elkaar zodat de kinderen als het enigszins mooi weer is lekker samen buiten kunnen spelen of anders binnen een spelletje kunnen spelen.

Wijzelf zijn allemaal best grote eters, zo ook onze tweeling Lucas en Eva en dat kan best ideaal zijn. Toch is het niet handig om dan te kiezen voor een diner en de kinderen later met volle buik naar bed te sturen. Vooral Lucas krijgt daar ’s avonds of ’s nachts last van en dat heeft hij van geen vreemde. Daarnaast is het dan ook zo dat als je kiest voor een brunch de mensen dus niet gauw zullen blijven zitten tot na het tijdstip dat je normaal zou beginnen aan het avondeten. Dat vind ik nog het grootste voordeel want hierdoor creëer je een moment van rust in plaats van drukte voor de kinderen naar bed gaan. En daar pluk je dan ’s nachts weer de vruchten van als je kinderen hebt die in de nacht de belevenissen van overdag ooit herbeleven als het een drukkere dag is geweest.

DIY Naamkaartjes voor het Kerstdiner.

Nu de brunch door ons georganiseerd wordt is het mijn beurt om er een mooi geheel van te maken. En ik ben zo iemand die dingen graag tot in detail versierd heeft op speciale dagen zoals deze. Dit keer besluit ik om naamkaartjes te gaan maken samen met de kinderen aangezien ze erg trots zijn dat ze al hun eigen naam kunnen schrijven en namen na kunnen schrijven. Ze gaan namelijk ook al 3 weken naar school en dan moet je dat minstens kunnen vinden zij zelf 😉 dus dat stimuleren we dan ook. Omdat de kinderen 4 jaar zijn wil ik een simpel naamkaartje maken maar waardoor ik hen het idee geef dat ze het bijna helemaal zelf hebben gedaan.

Wat heb je nodig voor deze naamkaartjes?

  • printpapier of evt. wat dikker papier
  • een groot, zwaar boek of iets soortgelijks om het papier onder te leggen als het geschilderd is zodat het niet krom trekt
  • waterverf en kwastjes
  • een mal van een kerstboom, of je kunt het zelf tekenen en uitknippen
  • zwarte fineliner, pen of stift

Als eerste geef ik de kinderen allebei een vel wit papier en ik laat ze deze helemaal beschilderen met verschillende kleuren groene waterverf. Daarna moet dit goed drogen en zorgen we dat het niet kom trekt door het tussen een groot zwaar boek te leggen die we toch niet meer gebruiken. Anders kun je het nog op een krant leggen onder een zwaar boek, zorg er dan voor dat je de achterkant op de krant legt. Mocht de krant dan afgeven dan is dat niet op je mooie geverfde kant. Ondertussen zijn wij nog even verder gegaan met andere creaties te maken en een dag later zijn we verder gegaan.

Knippen of snijden

Nu de schilderwerken droog zijn is het even mijn beurt om ermee aan de slag te gaan. Ikzelf heb het geluk dat ik over een cuttlebug bezit, dat is een hele handige snij- en embossingmachine waar je alle kanten mee op kunt. Daar heb ik mallen voor en dus ook in het thema van kerst waardoor ik kerstboompjes kan uitdraaien van de geschilderde kunstwerken. Mocht je geen snijmachine hebben kun je gewoon lekker op de ouderwetse, net zo leuke, manier kerstboompjes tekenen aan de achterkant van het kunstwerk en deze uitknippen.

Het voordeel hiervan is dat je de boompjes dan net zo groot en op elke manier kan maken als je zelf wil. Nu de boompjes uitgedraaid zijn en we een aantal prachtige groene bomen hebben is het de beurt aan de kinderen. Zij schrijven nu op elke boom een naam en klaar is het. Je kunt de boompjes uiteraard helemaal naar je eigen smaak afmaken met pareltjes, glitters, je kan ze zelfs in andere kleuren dan groen maken, net wat je wil. Lang leve de waterverf, papier en net wat je in huis hebt.

Voor de foto heb ik voor de duidelijkheid zelf wat naamkaartjes gemaakt aangezien ik beloofd heb de gemaakte kaartjes van de kinderen zeer goed te bewaken dat er niets mee kan gebeuren .

Lees ook:

Heb jij al eens zelf naamkaartjes gemaakt?

Geverifieerd door ExactMetrics