Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Maak je eigen (verlichte) kerstster met lontwol van September18

Maak je eigen (verlichte) kerstster met lontwol van September18

September18 is ontstaan uit liefde voor natuurlijke materialen zoals wol en zijde. Daarnaast vinden de dames (Sarah, Ratna, Leila en Alisa) het geweldig om zelf artikelen te maken voor het interieur. Ook fijne luxe accessoires zoals sjaals, tassen en sieraden maken ze met regelmaat. Maar waarom zou je zo’n creativiteit binnen je eigen groepje houden als je het kunt delen met de buitenwereld? In September 2018 geschiedde het dan ook dat er DIY projecten werden gemaakt voor de buitenwereld. En nu nog steeds worden we verrast met de maandelijkse DIY projecten. In dit artikel vertel ik je er meer over en mag ik de DIY kerstster met lontwol van de november 2020 testen.

Membership of losse boxen

Kerstster met lontwol pakket
Inhoud pakket

Bij September18 kun je kiezen voor losse boxen of een membership. Bij een membership krijg je elke maand een compleet pakket thuis gestuurd met daarin een creatief project waarmee jij aan de slag kunt gaan. De ene keer is het een prachtig krukje en de andere keer een zelfgemaakte kaars. Doordat er gebruikt wordt van natuurlijke materialen past het ten alle tijden bij je interieur.

Wil je het graag eens uitproberen of een DIY project cadeau doen, dan zijn de losse boxen een uitkomst. Een van die losse boxen is de kerstster met lontwol die wij gaan testen.

Maak je eigen (verlichte) kerstster met lontwol

spijkers slaan
Spijkers erin slaan

Van September18 ontvangen wij een pakket met daarin een houten frame in de vorm van een ster, spijkertjes, touw, leren label, batterijen, LED-lichtjes en ivoor kleurig wol. We lezen dat we nog een hamer, schaar en beschermende ondergrond of werkbank nodig hebben. Nadat deze spullen zijn gehaald gaan we aan de slag.

Eerst timmeren we de spijkertjes in het houten frame, dat is gemaakt door Veel in Hout. Vervolgens spannen we het touw door de spijkertjes heen. Daarna nemen we het wol en weven deze in. Als laatste verwerken we de lichtjes in de ster. Dit doen we door het licht aan te zetten zodat we weten waar het licht heen moet.

Wat vinden wij ervan?

Kerstster met lontwol: touw spannen
Touw spannen

Ook dit jaar doen wij weer aan een zelfgemaakte advent. Daarvoor moet iedereen 4 cadeautjes maken (alleen of met iemand samen) waarmee we Kerstmis nog sfeervoller kunnen maken. Dit jaar word het de meiden en mij wel heel makkelijk gemaakt, want deze DIY sluit precies aan bij dit doel.

Vol enthousiasme openen we dan ook het pakket en gaan aan de slag. In totaal zijn we ruim een half uur bezig en bijzonder tevreden over het eindresultaat. Als tip lezen we in de begeleidende brief dat we naar wens nog wat kerstballen of andere versiering kunnen toevoegen. Daar voelen we alle 3 nog niks voor. Dit jaar doen we het eerst maar eens zonder en dan kijken we het volgend jaar wel of we die wel/niet toe willen voegen. Upgraden kan immers nog altijd.

Kerstster met lontwol: wol weven
Wol weven

Lees ook:

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

42 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics