Thuisleven.com
Hoe kun je milieuvriendelijk reizen en toch kunt genieten van je vakantie?
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Hoe kun je milieuvriendelijk reizen en toch genieten van je vakantie?

Hoe kun je milieuvriendelijk reizen en toch genieten van je vakantie?

Als we op vakantie gaan, willen we vaak ontspannen en genieten van nieuwe ervaringen. Maar helaas kan reizen een grote impact hebben op het milieu. Gelukkig zijn er manieren voor milieuvriendelijk reizen en toch genieten van je vakantie.

Hier zijn enkele tips om milieuvriendelijk te reizen en de impact op het milieu te verminderen:

 1. Kies voor duurzaam transport
  Vliegen is een van de meest vervuilende manieren om te reizen. Als je kunt, kies dan voor treinreizen of neem de bus. Als je toch moet vliegen, overweeg dan om te investeren in CO2-compensatieprogramma’s om de uitstoot van je vlucht te compenseren.
 2. Verblijf in milieuvriendelijke accommodaties
  Kies voor accommodaties die zich inzetten voor duurzaamheid. Dit kan betekenen dat ze gebruik maken van groene energie, afval minimaliseren, biologische producten gebruiken en lokale gemeenschappen steunen.
 3. Vermijd plastic afval
  Breng je eigen herbruikbare fles mee om te voorkomen dat je plastic waterflessen moet kopen. Neem ook je eigen herbruikbare tas mee om plastic tasjes te vermijden.
 4. Eet lokaal
  Probeer lokale restaurants en eet kraampjes uit. Dit niet alleen steunt lokale bedrijven, maar vermindert ook de uitstoot van CO2 door het verminderen van transportafstanden van voedsel.
 5. Beperk je energieverbruik
  Zorg ervoor dat je het licht en de airconditioning uitzet als je niet in de kamer bent en zet de tv uit wanneer je weggaat. Dit vermindert het energieverbruik en de CO2-uitstoot.
 6. Kies voor milieuvriendelijke activiteiten
  Kies activiteiten die de natuurlijke omgeving respecteren en behouden. Bijvoorbeeld, vermijd olifantenritjes of tochten op kameelruggen, die vaak slechte omstandigheden voor dieren betekenen.

Duurzaam reizen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou. Het kan je helpen om je te verbinden met de lokale cultuur en gemeenschap, wat een meer authentieke ervaring oplevert. Bovendien kun je je goed voelen dat je je steentje bijdraagt aan de bescherming van de planeet.

Dus de volgende keer dat je op vakantie gaat, overweeg dan om duurzame keuzes te maken. Het kan een verschil maken voor de toekomst van onze planeet en je vakantie kan net zo leuk zijn als altijd.

Lees ook:

Maak jij milieuvriendelijk reizen?

Foto: Pexels

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

 • Ik ga altijd met de bus en ter plekke vaak met de trein. Heerlijk relaxed, je komt in contact met de lokale bevolking en het is zo groen mogelijk!

 • Goed om hier meer aandacht aan te besteden. Fijn als accomodaties ook meer inzichtelijk hebben hoe groen ze zijn.

 • Wij gaan tip 1 volgen, met de trein naar Londen met mijn dochter. Ik hoor best veel mensen die toch met het vliegtuig gaan maar wij kiezen voor duurzaam en volgens mij kost het als je een maand of 4 van te voren boekt, ook niet echt veel meer.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics