Thuisleven.com
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Duitsland > Ga herfstwandelen in het Noordelijke Zwarte Woud

Ga herfstwandelen in het Noordelijke Zwarte Woud

Er is geen betere plek om de nazomer te vieren dan in het Noordelijke Zwarte Woud, waar de natuur zich transformeert in een sprookjesachtig kleurenspel. Ontdek dit wandelparadijs dit najaar via www.mijn-zwartewoud.nl.

Een paradijs voor wandelaars

Het Noordelijke Zwarte Woud, een van Duitslands grootste natuurparken, is de ideale bestemming voor wandelliefhebbers. Hier leiden paden je langs schilderachtige dorpjes, slingerende rivieren, oude kastelen, idyllische meren, groene weiden en herfstbossen. Je wandelt door valleien en wijngaarden waar de oogst in volle gang is.

Eindeloos wandelplezier

Het Zwarte Woud biedt uitstekende wandelmogelijkheden. Twaalf gecertificeerde paden, onderhouden door de Zwarte Woud Vereniging, en 1.486 km uniform gemarkeerde wandelpaden zorgen voor variatie en keuzemogelijkheden. Bepaal je eigen route, duur en moeilijkheidsgraad (licht, medium of zwaar) terwijl je geniet van adembenemende uitzichten en landschappelijke hoogtepunten.

Der-Teinacher-copyright-Tourismus-GmbH-Nordlicher-Schwarzald.
Der-Teinacher-copyright-Tourismus-GmbH-Nordlicher-Schwarzald

Ontdekkingen in het Noordelijke Zwarte Woud

Wandelen in het Noordelijke Zwarte Woud betekent een ontdekkingstocht door heidevelden, kloven, beschermde bossen en de Heckengäu. Van ondiepe rivieren tot bruisende bronnen, je komt allerlei natuurlijke hoogtepunten tegen.

Mooie landschappen op grote hoogte en in diepe valleien

De Heckengäu strekt zich uit over het heuvelachtige landschap in het oosten van het Zwarte Woud, met weelderige weiden, rozenbottelstruiken en boomgaarden. In het westen veranderen de heuvels in kleurrijke herfstbossen. Diepe valleien bieden spectaculaire en betoverende plekken, met de mystieke diepten van het bos in contrast met de zonnige hoogten van het Nagoldtal, Albtal en Enztal.

Betoverende moerassen

Drie natuurlijke biotopen in het Noordelijke Zwarte Woud – het Wildseemoor, Hohlohmoor en Würzbacher Moor – vormen een waterrijk heidegebied en huisvesten diverse gespecialiseerde planten- en diersoorten. Een wandeling door deze duizenden jaren oude moerassen is een must voor natuurliefhebbers.

Tourismus-GmbH-Nordlicher-Schwarzwald-Foto-Alex-Kijak.
Tourismus-GmbH-Nordlicher-Schwarzwald-Foto-Alex-Kijak

Mysterieuze ravijnen

Wandelen door de diepe kloven van het Noordelijke Zwarte Woud voelt als een avontuur. Soms rustig en idyllisch, soms wild en spannend, waar het water zich een weg baant door de rotsen en steile kliffen zich boven je verheffen terwijl je de stroom door de kloof volgt.

Wilde oerbossen

In de wilde oerbossen van het Zwarte Woud groeit de natuur zonder menselijke tussenkomst. Alleen wandelpaden zijn vrijgemaakt, zodat je kunt genieten van de prachtige natuur. Verken de jungle-achtige gebieden en daal af in betoverende valleien met ondiepe beekjes, terwijl het magische zonlicht door de bomen schijnt.

Plan je reis

Voor wie houdt van rust, ruimte en natuur is het Noordelijke Zwarte Woud een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland. Met de auto ben je er zo, want het strekt zich uit tussen Baden-Baden in het westen, Calw in het oosten, Pforzheim in het noorden en Alpirsbach in het zuiden.

Niet uitgelezen? Lees hier verder…

Ben jij al eens in het Zwarte Woud geweest

Foto’s: Tourismus-GmbH

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics