Thuisleven.com
7 herfstwandelingen aan de zonzijde van de Zugspitze
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Duitsland > 7 prachtige herfstwandelingen aan de zonnige zijde van de Zugspitze

7 prachtige herfstwandelingen aan de zonnige zijde van de Zugspitze

De herfst brengt een betoverende transformatie met zich mee in de natuur rond de zeven charmante dorpjes van de Tiroler Zugspitz Arena. Onder de stralende zon en aangename temperaturen onthult deze regio fantastische uitzichten die je zullen betoveren. Hier delen we 7 prachtige herfstwandelingen voor dit gouden wandelseizoen aan de zonzijde van de majestueuze Zugspitze. Trek je wandelschoenen maar aan!

1. Lermoos: Een zintuiglijke wandeling naar de Tuftlalm

Lermoos in de herfst biedt een betoverende wandeling naar de Tuftalm, gelegen aan de zuidelijke helling van de 2.340 meter hoge Daniel. Deze bestemming, noordelijk van Lermoos, is gemakkelijk bereikbaar en beloont je onderweg met stevige Tiroolse lekkernijen op een zonnig alpenterras. Geniet van het adembenemende uitzicht op het Wettersteinmassief, met de majestueuze Zugspitze en de betoverende Mieminger Range op de achtergrond.

2. Heiterwang: Rondom uitzicht op de yop van Thaneller via de Rietzler-Steig

De iconische 2.341 meter hoge piramidevormige top van Thaneller domineert het dorpje Heiterwang. Het uitzicht vanaf deze berg is even indrukwekkend als zijn vorm. De bijna vrijstaande berg biedt een ongeëvenaard 360-graden uitzicht, dat zich uitstrekt van de Beierse vlakte tot aan de met sneeuw bedekte Alpenkammen. Ervaren bergliefhebbers kunnen de afwisselende klim via de Werner-Rietzler-Steig ondernemen. Na een panoramische pauze aan de top kun je ontspannen afdalen langs de zuidelijke flank, op weg naar Berwang.

3. Biberwier: Drie meren voor meditatieve wandelingen

In de zomer bruist Biberwier van activiteit rond de meren Blindsee, Mittersee en Weißensee. In de herfst echter keert de rust terug. Dit is het perfecte moment om in stilte te wandelen door dit prachtige landschap. De gemakkelijke 3-merenwandeling voert je langs goed onderhouden paden en nodigt uit tot momenten van bezinning, terwijl je geniet van een adembenemend panorama met de majestueuze Zugspitze als decor. Een ideale tocht om even te ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven.

7 herfstwandelingen aan de zonzijde van de Zugspitze.
Rotlech_Bianca_McCarty_20231010_06020

4. Namlos: Ontdek het grootste bergdorp van Tirol

Wat ooit een gemeenschap was die het hele jaar door bewoond werd, is nu een populaire bestemming voor gezinnen. Bergdorpje Fallerschein, gelegen op 1.300 meter hoogte, is gemakkelijk bereikbaar via een licht stijgend bospad dat geschikt is voor kinderwagens. Na ongeveer anderhalf uur wandelen bereik je dit charmante dorp, omgeven door imposante bergtoppen en schitterende herfstkleuren. Een hoogtepunt voor jong en oud is de Namlos-hangbrug, die de kloof van de Namlos-vallei overspant.

5. Bichlbach: Natuur verkennen op het kinderwagenpad

Voor jonge gezinnen die zich afvragen hoe ze hun kleintjes enthousiast kunnen maken voor een wandeling, biedt Bichlbach de perfecte oplossing: het kinderwagenpad. Dit pad is ideaal om te wandelen met baby’s of peuters. Het begint bij het bergstation van de Almkopfbahn in Bichlbach en slingert zich lieflijk door het schilderachtige landschap. Met een lengte van ongeveer drie kilometer is de route goed te doen. De frisse berglucht en rustige sfeer bieden een welkome ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven.

6. Ehrwald: Naar het populaire bergmeer van de hoogste berg van Duitsland

Tussen de Tajakopf in het oosten, de Drachenkopf in het zuiden en de Ehrwalder Sonnenspitze in het westen ligt de Seebensee, een van de meest geliefde bergmeren in de Tiroler Zugpitz Arena. Het kristalheldere water, omringd door adembenemende vergezichten, nodigt uit tot een ontspannen wandeling. De tocht begint bij het bergstation van de Ehrwalder Almbahn en leidt je via Seebenalm naar Seebensee. De rode herfstbladeren weerspiegelen in het blauwe water, wat de herfst op zijn best laat zien.

7. Berwang: Avontuurlijke beleving voor de kleintjes

Op het natuurbelevenispad Mitteregg leren kinderen spelenderwijs over de lokale flora en fauna. De kleine adelaar Horsti staat klaar om belangrijke lessen over respect voor de natuur te delen. Langs het 30 minuten durende pad vind je tal van speelstations, waaronder een houten klokkenspel, Horsti’s vliegshow, een houten knikkerbaan, quizspellen en nog veel meer. Terwijl de kinderen onderweg puzzels oplossen, wacht aan het einde van de route een kleine verrassing.

7 herfstwandelingen aan de zonzijde van de Zugspitze.
Foto: RE4A9817

Tiroler Zugspitz Arena: Een oase van natuur en avontuur

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om zijn prachtige familiehotels en campings, waar je kunt genieten van een ontspannen verblijf. Met de auto ben je er zo, net over de Duitse grens in Tirol. Dit gebied omvat zeven charmante dorpjes aan de zonnige zijde van de majestueuze Zugspitze en biedt een oase van ruimte, rust en schitterende natuur. Hier is voor elk wat wils, en met een gastenkaart of Z-ticket kun je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Meer informatie

Op deze website vind je alle accommodaties in de regio met interessante aanbiedingen.

Lees ook:

Droom jij van een vakantie in de bergen?

Foto’s: vandevorstpr

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

11 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics