Thuisleven.com
De verborgen pareltjes van Keulen.
Thuisleven.com > Er op uit > Landen > Duitsland > De verborgen pareltjes van Keulen

De verborgen pareltjes van Keulen

Keulen staat bekend om haar iconische bezienswaardigheden, zoals de Rijn die door de stad stroomt en de Dom die hier trots bovenuit steekt. Maar Keulen heeft ook een andere kant, namelijk een kant vol geheime pareltjes die alleen ontdekt kunnen worden door nieuwsgierige reizigers. In deze blog nemen we je mee op een tocht naar de meest bijzondere verborgen plekken, waar je zeker geweest moet zijn tijdens je citytrip naar Keulen. Want alleen als je hier bent geweest, leer je deze Duitse stad écht kennen. 

Rust midden in het centrum

Zelfs in een drukke stad als Keulen zijn er plekken waar je de rust kunt opzoeken. Er zijn meerdere bijzondere schuilplaatsen, zoals de volkstuin. Dit is een paradijselijke plek midden in het centrum van de stad. Het park heeft meerdere kabbelende beekjes en weelderige groene paden. Dit is dus de ideale plek om te bezoeken als je even de rust wilt opzoeken tijdens je weekend Keulen. In het midden van de tuin is een grote vijver waar je sierlijke zwanen kunt spotten. Of je een wandeling wilt maken of graag een boek leest, dit is voor allebei de perfecte plek. 

Käthe Kollwitz Museum

Een van de minder bekende musea in Keulen is het Käthe Kollwitz Museum. Hoewel dit museum niet zo bekend is als bijvoorbeeld museum Ludwig, is het als kunstliefhebber een must-visit. Dit verborgen juweeltje is gewijd aan de werken van de kunstenares Käthe Kollwitz. Zij liet via haar kunst haar betrokkenheid zien bij maatschappelijke kwesties. Ze groeide namelijk op in Rusland, in een tijd waarin veel veranderingen en sociale onrust waren. De beelden die ze maakte vertellen een verhaal over maatschappelijke kwesties als oorlog en armoede. Een bezoek aan het Käthe Kollwitz zal je als kunstliefhebber dus ook niet onberoerd laten. 

Groß St. Martin

Als je denkt aan Keulen, denk je waarschijnlijk aan de Dom die de spotlights steelt in de skyline van de stad. Hoewel je deze bezienswaardigheid natuurlijk bezocht moet hebben als je een citytrip naar Keulen maakt, is er nog een middeleeuwse kerk die ook zeker de moeite waard is. Dit is namelijk de Groß St. Martin kerk. Deze staat in het midden van de stad, tussen alle bruisende straten van Keulen. Je zult hem dan ongetwijfeld boven alle gebouwen zien uitsteken als je door de stad aan het wandelen bent. Hoewel de kerk niet zo vaak bezocht wordt als de Dom, zit er een bijzondere geschiedenis achter met een architectuur die je zeker gezien moet hebben. De kerk staat al honderden jaren in Keulen, en is een goed voorbeeld van romaanse architectuur. Door de jaren heen heeft de kerk veel restauraties en veranderingen doorstaan, wat de geschiedenis hiervan alleen maar indrukwekkender maakt. De hele atmosfeer verandert zodra je een stap zet in de kerk. Van een drukke en bewogen stad, naar een stille en vredige plek.

Lees ook:

Ben jij al eens in Keulen geweest?

Afbeelding van Gerd Rohs via Pixabay
#ad

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics