Selecteer een pagina

Van jongs af aan had ik in mijn hoofd zitten dat het gebied rondom de Moezel een plek was waar oude, grijze, mensen naar toe gingen om samen te komen. Te genieten van de rust en om mensen te ontmoeten. Op de vraag van mijn vriend of ik een tour-ritje naar dat gebied zag zitten keek ik hem dan ook zeer verbaasd aan. Omdat hij me vaker meegenomen heeft naar plekken waar ik een vooroordeel over had besloot ik toch maar in te stemmen en zodoende gingen we na een ritje door de wasstraat richting Koblenz.

Moezel en de Rijn

Dagje uit: Koblenz (en vesting Ehrenbreitstein)

 

Koblenz ligt daar waar de Moezel en de Rijn samen komen. Er is veel te bezichtigen in de stad en mocht je uitgekeken zijn op alles dan kun je heerlijk vertoeven in de stad.

Het parkeren in de stad is goed aangegeven en na niet veel moeite hebben we een perfecte locatie gevonden waar we de auto kwijt kunnen, bovendien hebben we er een prachtig uitzicht op de kerk (foto 1). Omdat we van de lange rit toch wel wat honger en dorst gekregen hebben besluiten we eerste de stad in te gaan en hier een terrasje te zoeken. In de stad worden we al gelijk ondergedompeld aan mooie bezienswaardigheden zoals prachtige fonteinen (zie foto 2). Omdat we nog veel meer bezienswaardigheden tegen komen hieronder een twee foto collages van een aantal bijzonderheden. 

Ehrenbreitstein

Wellicht dat iemand er al ooit eens geweest is of het heeft gezien maar recht tegenover de samenvloeiing van Rijn en Moezel, op een steile rots (118 m boven de Rijn) bevindt zich een der sterkste en machtigste vestingen van Europa uit de tijd na 1815: de Festung Ehrenbreitstein. Deze imposante vesting heeft een bouwgeschiedenis die terug gaat tot het jaar 1000. Van de 12de eeuw tot 1799, toen de vesting in handen van de Fransen’ viel, behoorde zij aan de aartsbisschoppen van Trier.

Het is, zoals eerder genoemd, een zeer imposante vesting. Met de kabeltjeslift geraak je er gemakkelijk, omdat ik angst heb voor kabelliften besluiten we, na wat gegeten te hebben, de auto te pakken om naar de vestiging te rijden.

Uitkijkpost

Via een mooie route komen we aan op de rots. Zodra we een goede parkeerplek (gratis) vinden parkeren we hier de auto. Een korte wandelroute leid ons naar de vestiging. Onderweg komen we nog een prachtige speeltuin tegen waar ook de iets oudere kinderen zich goed kunnen vermaken. Een groot grasveld, met hier en daar een bloemveldje volgt. Aan de linkerkant zien we de vestiging liggen en aan de rechterkant zien we een uitkijkpost. Deze uitkijkpost (foto 3) is gratis te bewandelen en zelfs voor mensen die slecht ter been zijn (rolstoelafhankelijk) is het geen probleem om boven te komen, het vergt alleen wat duwwerk.

Uitzicht op Koblenz

Nadat we uitgekeken hebben over Koblenz en de vestiging besluiten we te kijken of we de vestiging binnen komen. Een beetje verbaasd zijn we wel want we kunnen zo doorlopen. En zo staan we in korte tijd in een zeer indrukwekkende vestiging die zeker de moeite waard is om nog eens te bezoeken! Omdat ik geen keuze kan maken tussen de foto’s die we genomen hebben hierbij nog een collage.
Op een van de foto’s kun je mij vinden, weet jij waar?

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics