Laatst heb je kunnen lezen hoe we aangekomen zijn bij Das Alte Zollhaus. Tom is altijd weer verbaast over hoe snel ik de koffers uitgepakt heb en het huisje “eigen” heb gemaakt door alles een plekje te geven. Iets waar hij zich vooral ook niet mee hoeft te bemoeien, want ik vind het heerlijk om te doen. Na een goede nachtrust zijn we toe aan een fijn begin van de vakantie en hoe kan dat beter dan in de hoofdstad van Luxemburg, Luxemburg stad?

Luxemburg stad

Vanuit ons appartement rijden we in 45 minuten naar hartje Luxemburg stad. Hier parkeren we de auto en lopen vervolgens naar het winkelgedeelte. Omdat het begint te regenen zoeken we een schuilplek waar we tevens kunnen genieten van een kop koffie, thee en wat lekkers. Echter voor we ergens zomaar naar binnen gaan bekijken we de prijzen, aangezien er nogal wat restaurants (en bakkers) zijn die de hoofdprijs vragen voor een stukje taart. Uiteindelijk blijkt er niks te zijn waar je voor een redelijk bedrag even kunt zitten en duiken we een fastfood keten in (geen Mc. Donalds maar wel vergelijkbaar). We bestellen voor iedereen een kop thee en voor Tom een kop koffie, met 3 grote friet als hapje. In plaats van kleine mokken krijgen we grote bekers. Nadat de bui vertrokken is stappen we op en beginnen we aan de wandeling.

Gouden Dame

We beginnen in de grote winkelstraat en lopen van daar uit naar monument of Remembrance, bekend bij de Nederlanders onder de naam herdenkingsmonument Gëlle Fra (oftewel Gouden Dame). Het monument is opgedragen aan de duizenden Luxemburgers die zich vrijwillig aanmeldden voor de strijdkrachten van de geallieerde mogendheden tijdens zowel de wereldoorlogen als de Koreaanse oorlog. In plaats van een leeg plein, met het uitzicht over het lagere gedeelte van Luxemburg, treffen we hier allerlei kraampjes aan waar je voornamelijk eten kunt kopen (hotdogs, friet, snoepgoed, pinda’s, suikerspinnen, enz, enz.) We lopen eens tussen de kraampjes door en gaan vervolgens met de trappen naar beneden.

Wat is er veel te beleven en te zien

Intussen is het staartje van de regenbui gearriveerd, maar doordat we tussen de bomen door lopen merken we er niet zo heel veel van. Eenmaal onder verbazen we ons over de schoonheid. Er is veel groen te zien en zo nu en dan is er ook echt wat te beleven. Zoals een grote speeltuin, een skate-board plein, een outdoor fitness park, een midgetgolf baan en zelfs een rails voor een kleine trein is aangelegd. De komende uren zijn wij zeker nog niet uitgekeken in deze prachtige stad.

Ben jij al eens in Luxemburg stad geweest?

Geverifieerd door ExactMetrics