Vakantie Luxemburg – Das Alte Zollhaus & Vianden
Thuisleven.com > Dagje Uit & Vakantie > Vakantie Luxemburg – Das Alte Zollhaus & Vianden.

Vakantie Luxemburg – Das Alte Zollhaus & Vianden.

Als je partner 40 jaar wordt en daar niks aan wilt doen, maar daar wel uren mee bezig is, dan wil je graag iets speciaals geven, toch? Ik heb echt uren zitten denken naar het perfecte cadeau maar op de een of andere manier vond ik het veel te duur (zoals een Porsche 911) of het was niet speciaal genoeg (fles rode wijn, een luxe BBQ, etc). Dus eigenlijk viel alles wel zo’n beetje af. Tot ik mij bedacht dat een vakantie naar Luxemburg toch eigenlijk wel het perfecte cadeautje is. Mijn partner is namelijk helemaal gek op het kasteel in Vianden. Bovendien is het een mooie herinnerinning voor het hele gezin. In de komende blogs kun je lezen wat wij allemaal hebben beleefd.

Dag 1 – Aankomst.

We besluiten om vandaag, zondag, niet vroeg uit bed te stappen. Aangezien we pas om 16:00 welkom zijn bij Das Alte Zollhaus in Übereisenbach (zo’n 130 km. vanaf Maastricht). Na een douche, een uitgebreide brunch en de auto te hebben ingeladen vertrekken we rond 13:30 richting het tankstation om nog even de bandenspanning te controleren. Dan kan onze vakantie beginnen.

Vakantie Luxemburg – Das Alte Zollhaus & Vianden

Eenmaal aangekomen op vakantiebestemming kletsen we even bij met de eigenaren; Paula en John. We ontvangen de sleutels en ruimen de auto leeg. Daarna rijden we terug naar Marnach  om in de nieuwe Cactus winkel onze boodschappen te gaan halen. We schrikken hier behoorlijk van de prijzen, maar omdat we toch echt boodschappen nodig hebben zit er niks anders op dan de hoofdprijs voor het eten en drinken te betalen. Omdat we intussen ook honger hebben gekregen kopen we bij de bakker, tegenover de Cactus, wat lekkers en rijden daarna terug naar ons vakantie huisje.

Das Alte Zollhaus.

Het mooie van Das Alte Zollhaus is op de eerste plek de gastvrijheid. Paula en John hebben altijd tijd voor een praatje en zijn altijd goed gehumeurd.

Vakantie Luxemburg – Das Alte Zollhaus & ViandenDe zes appartementen (zie foto hieronder voor een impressie) die ze verhuren zijn van alles wat je nodig hebt voorzien. Maar het aller leukste is natuurlijk de gedeelde tuin die voorzien is van:
– een speelhuis met daarin bergen vol speelgoed
– een tuinhuis met daarin een tafelvoetbal spel, een tv met videobanden (Nederlands), koelkast met drinken (tegen betaling) én allerlei folders van uitjes die je kunt maken
– tafeltennis tafel met badjes en balletjes
– speeltuin met diverse attributen (zie foto’s hierboven)
– en een pad naar het riviertje/beekje onder aan de berg.

Vianden.

Vanuit ons appartement ben je binnen 15 minuten met de auto in Vianden. Hier moet je gewoonweg eens geweest zijn vanwege het meest indrukwekkende kasteel van Luxemburg. Chateau du Vianden (zie foto helemaal bovenaan de blog). Dit kasteel kun je ook van binnen bezichtigen en dit is zeker de moeite waard. Het is aangekleed met de attributen van toentertijd en eens in het jaar is er een waar Middeleeuws feest dat zich binnen de muren van de chateau zich afspeelt.

Lees ook:

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Geverifieerd door ExactMetrics