Aftellen naar Kerstmis is nog leuker met een adventskalender. Ben jij niet zo dol op de traditionele chocolade adventskalenders voor je kinderen dan zijn er tegenwoordig leuke alternatieven, waaronder de Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender. Deze feestelijke adventskalender bevat 24 miniboekjes, gebaseerd op de populaire prentenboeken. Lees er meer over in dit artikel.

De Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender

De Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender

Zoals ik al schreef bevat De Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender maar liefst 24 miniboekjes. Deze miniboekjes zijn allemaal vrolijk verpakt en bevatten kleur-, teken-, puzzel- en spelletjesboeken en de liedjes en versjes om samen van te genieten! Zo wordt het elke dag een feest en komt Kerstmis steeds een stapje dichterbij.

De boekjes zijn gebasseerd op de populaire prentenboeken “De Gruffalo”, “|Stap maar op mijn bezemsteel”, “De slak en de walvis” en nog veel meer.

Wat vinden wij ervan?

Bij het zien van het boekje in het persbericht dacht ik dat het een boek zou zijn zoals alle andere boeken, alleen dan in een adventsvorm. Bij de levering van het pakket viel aan de grootte van het karton al gelijk op dat deze niet in de normale boekenkast kan staan. Zodra ik het pakje openmaak zie ik al gelijk waarom. Het boek is namelijk maar liefst 54,2 cm. lang en 36 cm. breed.

De boeken- adventskalender zit erg leuk in elkaar en elk boekje is een waar feestje. Ik heb hieronder een vijftal uit de verpakkingen gehaald om te laten zien wat de boekjes inhouden. Het boek is na het leegmaken eigenlijk niet meer te gebruiken. Een navul editie zou dan ook erg leuk zijn zodat er volgende jaren weer gretig gebruik van worden gemaakt. Niet alleen leerzaam en leuk voor de kinderen maar ook nog eens zeer milieubewust.

Informatie

De Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender

De Gruffalo en zijn vrienden boeken adventskalender
Auteur: Julia Donaldson
ISBN: 9789047713715
Uitgeverij: Lemniscaat
verschijningsdatum: oktober 2021

Meer adventskalenders op Thuisleven

Ik ben gek op adventskalenders en we besteden er dan ook met enige regelmaat aandacht aan. Nouja aan het eind van het jaar dan. Zo hebben we al aandacht besteed aan de Tea Topics adventskalender, de Playmobil adventskalender en maakten we een DIY adventskalender. Het complete overzichtje aan adventskalenders vind je hier. Simpelweg even klikken op de linkjes en je komt er vanzelf. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Lees ook:

Naar welke adventskalender gaat jouw voorkeur uit of zou jij willen weten wat erin zit?

Geverifieerd door ExactMetrics