Een chocolade kerstboom zelf maken met de Lékué 3D XMAS TREE mal
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > Een chocolade kerstboom zelf maken met de Lékué 3D XMAS TREE mal

Een chocolade kerstboom zelf maken met de Lékué 3D XMAS TREE mal

Een kerstboom van chocolade en dat zelf maken? Dat is mogelijk! De 3D XMAS TREE mal van het merk Lékué is een handig hulpmiddel om dit voor elkaar te krijgen. Aangezien het niet verstandig is om chocolade op het vuur zelf warm te maken, kun je de chocolade in de magnetron opwarmen of au bain marie.

De Lékué 3D XMAS TREE mal

We smelten de chocolade en daarna vullen we de mallen. Vervolgens plaatsen we de mallen in de koelkast en wachten we tot de chocolade hard is, zodat we de chocolade eruit kunnen halen. Deze lading gaat zo goed dat we te enthousiast aan de volgende lading beginnen en zoals ik wel vaker zeg “te” is bijna nooit goed. Deze keer wordt dat ook weer bewezen: de chocolade is er te (heb je de “te” weer) dik in gegoten waardoor de chocolade breekt. We maken de chocolade opnieuw warm en vullen de mal. Zou het dit keer wel goed gaan? We wachten af.
Gelukkig is de derde lading wel goed gelukt. Dat smaakt naar meer…

Chocolade

Vlijtig gaan de oudste twee op hun fiets naar de winkel en halen ze nog wat chocolade op en maken we nog wat kerstbomen. De chocolade kerstbomen hebben we aan de juf overhandigd, voor het kerstkransje als afsluiting net voor de kerstvakantie. Ze vroeg verbaasd hoe ik zo creatief kon zijn waardoor ik in de lach schoot en ze smakelijk eten heb gewenst. Bij het ophalen van het lege bord, heb ik de mal laten zien en haar gelijk even verteld dat ze de mal online kan bestellen. Nadat ik de beste wensen door gegeven heb, ben ik met een knipoog vertrokken. Haar reactie was nu een grote glimlach. Daar doe je het toch allemaal voor?

Lees ook:

Maak jij wel eens iets van chocolade?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics