Selecteer een pagina

Nu de Feestdagen voor de deur staan en we nog steeds te maken hebben met alle maatregelen rondom COVID-19 worden we van alle kanten gewaarschuwd voor de topdrukte die gaan ontstaan bij postbedrijven. Om niet in de stress te raken van de gedachte dat je post wel eens te laat ontvangen kan worden of de stress van een pakket dat daadwerkelijk te laat arriveert delen we graag wat tips met je.

Tip 1 – Black Friday

Wacht niet op Black Friday. Veel winkels geven nu al kortingen om zo de drukte te verspreiden.

Tip 2 – Bestel op tijd

Bestel je cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Dan heb je nog alle tijd om ze te controleren (en te retourneren indien nodig) en om ze in te pakken.

Tip 3 – Combineer bestellingen en betaal minder voor verzendkosten

Bestel zoveel mogelijk in één keer bij dezelfde webwinkel en betaal minder of zelfs niks voor de verzendkosten. De uitgebreidste webwinkel van Nederland is natuurlijk Bol.com.

Tip 4 – Check de levertijd

Je kunt nog zo op tijd zijn als je maar kunt, maar als de winkel het niet in voorraad heeft dan houdt het al snel op. Controleer dus altijd de levertijd en reken daar nog een paar dagen verzendtijd overheen. Zo weet je zeker dat het wel snor zit.

Tip 5 – Bestel doordeweeks

Online bestellen kan op elk gewenst tijdstip van de dag. Of het nu op een doordeweekse thuis-werk dag is of op een late avond in het weekend. Toch werken niet alle bedrijven in het weekend door en ontstaat er op maandag en/of dinsdag topdrukte bij het bedrijf. Bestel daarom doordeweeks. Zo vermijd je drukke dagen bij webwinkels en bezorgers.

Lees ook:

Heb jij aanvullende tips om de post op tijd te krijgen?

Bron: PostNL

Geverifieerd door ExactMetrics