Topdrukte bij de post: voorkom stress!
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Kerst & Oud en Nieuw > Topdrukte bij de post: voorkom stress!

Topdrukte bij de post: voorkom stress!

Nu de Feestdagen voor de deur staan en we nog steeds te maken hebben met alle maatregelen rondom COVID-19 worden we van alle kanten gewaarschuwd voor de topdrukte die gaan ontstaan bij postbedrijven. Om niet in de stress te raken van de gedachte dat je post wel eens te laat ontvangen kan worden of de stress van een pakket dat daadwerkelijk te laat arriveert delen we graag wat tips met je.

Tip 1 – Black Friday

Wacht niet op Black Friday. Veel winkels geven nu al kortingen om zo de drukte te verspreiden.

Tip 2 – Bestel op tijd

Bestel je cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Dan heb je nog alle tijd om ze te controleren (en te retourneren indien nodig) en om ze in te pakken.

Tip 3 – Combineer bestellingen en betaal minder voor verzendkosten

Bestel zoveel mogelijk in één keer bij dezelfde webwinkel en betaal minder of zelfs niks voor de verzendkosten. De uitgebreidste webwinkel van Nederland is natuurlijk Bol.com.

Tip 4 – Check de levertijd

Je kunt nog zo op tijd zijn als je maar kunt, maar als de winkel het niet in voorraad heeft dan houdt het al snel op. Controleer dus altijd de levertijd en reken daar nog een paar dagen verzendtijd overheen. Zo weet je zeker dat het wel snor zit.

Tip 5 – Bestel doordeweeks

Online bestellen kan op elk gewenst tijdstip van de dag. Of het nu op een doordeweekse thuis-werk dag is of op een late avond in het weekend. Toch werken niet alle bedrijven in het weekend door en ontstaat er op maandag en/of dinsdag topdrukte bij het bedrijf. Bestel daarom doordeweeks. Zo vermijd je drukke dagen bij webwinkels en bezorgers.

Lees ook:

Heb jij aanvullende tips om de post op tijd te krijgen?

Bron: PostNL

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

15 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics