De decembermaand staat voor ons in het teken van kerstmarkten. Vooral de kerstmarkt in Aachen is onze favoriete markt. Lekker struinen langs de kraampjes en al het bijzonders bewonderen (en kopen). Uiteraard genieten we ook van warme chocomel, glühwein en lekkere hapjes. We hadden ons er alweer helemaal op verheugd, maar met de huidige Corona-cijfers is het überhaupt maar de vraag of dat wel gaat lukken. Aangezien de kans heel reëel is dat we thuis blijven (want ook al zouden we “groen licht” krijgen om te gaan, dan nog willen wij niet tussen de mensen door lopen) zijn we op zoek gegaan om de advent tijd op een andere manier in te vullen. Lees snel verder om te ontdekken hoe wij dat gaan doen.

Advent

De advent is in het christendom de benaming voor de aanloopperiode naar kerst. De naam advent komt van het Latijnse woord adventus, dat komst betekent. In de adventsperiode bereiden christenen zich voor op het kerstfeest: dit is het feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht en begint 4 zondagen voor Kerst (dat is ieder jaar tussen 27 november en 3 december).

Onze aankomende advent beleving

Tot op heden verbreken we elk jaar ons eigen record met het vroeger opzetten van de kerstbomen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Maar zoals eerder gezegd zullen we de kerstmarkten wel gaan missen. Om de advent tijd toch bijzonder en speciaal te maken hebben wij besloten om onze creativiteit naar boven te halen.

Vanaf 1 december gaan wij elke dag een eigen gemaakt cadeau openen.
Omdat de tijd van 1 december tot en met 24 december precies 24 dagen is kunnen we elk dan ook exact 4 cadeau’s maken. Die cadeau’s worden verpakt en bewaard door de maker zelf op een plek waar hij/zij dat wilt.
Een paar jaar geleden heb ik voor Kerstmis een mooie houten cadeautjes toren gekregen. Bij elk cadeau is een houten deurtje te vinden met daarop een cijfer (1 t/m 24). Door onze namen op een briefje te schrijven (4 x Tom, 4 x Miranda, enz.) en deze te husselen en vervolgens achter een deurtje te leggen weten we niet wie op welke dag zijn of haar cadeau mag pakken.

De cadeau’s die we maken mogen niks kosten (op eventuele lijm, plakband, inpakpapier enzovoorts na). Met andere woorden de creativiteit wordt bij iedereen dus flink naar boven gehaald. Zo hebben we nu al een bezigheid om de dagen door te komen maar ook hebben we een heel leuk en bijzonder vooruitzicht naar de decembermaand.

Ik ben ook wel heel erg nieuwsgierig wat er allemaal gemaakt gaat worden.

Mocht je dit nou zelf ook een heel leuk idee vinden en al wat inspiratie op willen doen van knutselwerken dan hebben wij op Thuisleven al wat leuke ideeën staan. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kijk dan eens bij de kant en klare adventkalenders wie weet staat er wel iets leuks tussen voor je.

Lees ook:

Wat gaan jullie dit jaar anders doen?

Geverifieerd door ExactMetrics