Thuisleven.com
Playmobil Adventskalenders Kerst

Playmobil Adventskalenders Kerst

Playmobil heeft meegelezen met het blog over de Playmobil Sinterklaas-kalender 5217. Ze hebben spontaan aangeboden om mee te werken aan een stuk over de Playmobil Kerst Adventskalenders. Ik mocht er op de nieuwe site één uitzoeken om te verslaan. In de reacties van lezers heb ik al vernomen dat er gezinnen zijn die ieder jaar vanaf 1 december een Playmobil Adventskalender openen. Dat verklaart direct waarom er tussen de uitgebreide keuze in Adventskalenders geen klassieke staat met Kerstman, arrenslee, rendieren & Kerstboom, die is allang aan de beurt geweest.

Playmobil Adventskalenders

In het brede spectrum valt op dat er Advents zijn voor meisjes, jongens en unisex. Ook wordt aansluiting gezocht bij thema’s als piraten 6625 of politie 9007. Ook aan de kleintjes is dit jaar gedacht met een 1-2-3 Adventskalender ‘Kerst op de boerderij’ 9009. Mijn keuze voor de Playmobil Adventskalender ‘Koninklijk schaatsfeest’ 9008 is te verklaren door het hebben van drie dochtertjes en naar mijn idee sluit dit thema aan bij het jaargetijde.

Playmobil Adventskalender ‘Koninklijk schaatsfeest’ 9008

De doos is 30×40 cm en er zijn 24 vakjes om te openen. Op de hoes staat dat er een mooie armband is bijgesloten, op de achterzijde zie ik dat die gepland staat voor de 24e december. Gelijk een tip van mijn kant zou zijn om de Adventskalender, welke dan ook, zonder hoes in te pakken voor het grootste verrassingseffect. Let op, want in het plastic hoesje van het te vouwen winterse decor zit een boekje met vouwinstructie en bouwinstructie van de losse items. Die staan ook vermeld met nummer van het te openen hokje! Ik pak de Adventskalender met los decor in. Dat probeer ik eerst even op te zetten en dat lukt goed. Het karton is stevig en zou het zeker tot Kerst moeten halen tot het schouwspel van 17×40 cm. compleet is. Ik ga er een mooi plekje voor zoeken. Afhankelijk van je kind(eren) zal blijken of er daarna nog mee gespeeld wordt.

Playmobil Adventskalenders Kerst

Wat leuk het is een echt winters tafereel, alle figuurtjes (3) kunnen schaatsen of sleeën en is zelfs een sneeuwballenhoop. En wat zijn er een hoop (baby)winterdieren! Zelfs aan vogelvoer in het vogelhuisje is gedacht. Het komt zeer dicht bij een perfecte winter met een dennenboom en overheerlijke donuts. Door het Koningspaar is deze set goed te combineren met de ‘Koninklijke koets’ 6856 onder de boom.

Meer Playmobil Adventskalenders en aanverwante Kerst speelsets zijn op de vernieuwde site o.a. rechtstreeks in de shop te koop.

Lees ook:

Koop jij wel eens een Adventskalender?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Ik had een aanbieding gezien bij de kruidvat. Had ik er twee voor de prijs van 1. Maar omdat ze nog ingepakt zitten en ze hem dus nog moeten krijgen nog niet erover geschreven. Ik vond het eigenlijk wel jammer dat je op de achterkant dus al precies kan zien wat je op de verschillende dagen krijgt. Maar de volle prijs zou ik er denk ik ook niet voor kunnen neerleggen. Ik heb nu de doos elfenfeest en die met de draak gekocht. handig een jongen en een meisje in huis.

  • Ach Ingelien, die heb ik juist weggelaten omdat de inhoud overal te vinden is. Op foto 2 zie je nummers 10 t/m 18 qua inhoud. Ik zal de foto later vanaf mijn telefoon bij het blog plaatsen. Tot die tijd kan je via de link de inhoud in de playmobil-shop bekijken. Alles wat er op het plaatje staat zit in de Adventskalender

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics