Selecteer een pagina

Halverwege onze schoolvakantie vermaken onze dochters zich opperbest, ondanks het teleurstellende zomerweer. Na een weekje weg naar een vakantiepark is de oudste namelijk aan het shoppen geslagen, bouwt de middelste zich een slag in de rondte en speelt de jongste volop rollenspellen. Dat allemaal dankzij de PLAYMOBIL Winkelgalerij.

PLAYMOBIL Winkelgalerij 9078

De grote roze doos zit vol met onderdelen. Het boekje met bouwtekeningen is goed te volgen. De onderdelen klikken goed vast en langzamerhand ontstaat er een Winkelgalerij met drie ‘losse’ winkels: een modeboetiek, een dierenwinkel en een sportwinkel met winkeldame. Naast het onderling uitwisselbare winkelmeubilair als paspoppen, kledinghangers, winkelrekken, spots, een pashokje, een uitstaltafel en kassameubel is aan allerlei winkelwaar gedacht. De winkels zijn vol te hangen met rokken, handtassen, portefeuilles, dierbenodigdheden en sportartikelen die de PLAYMOBIL personages goed van pas komen. En…eindelijk kunnen de PLAYMOBIL figuren zich verkleden!

Shoppen met PLAYMOBIL, de Winkelgalerij is geopend

PLAYMOBIL uitbreidingssets Winkelgalerij

De basisset van de Winkelgalerij (artikel 9078) is uit te breiden met losse winkels als de Babywinkel, de taarten winkel of de bloemenwinkel. Van de Winkelgalerij is zo een waar shoppingcenter te maken. De Taartenwinkel brengt een vitrine, een koelmeubel, twee statafels en een winkelbord met zich mee. Het assortiment van de Taartenwinkel bestaat naast cupcakes, stukken taart, ijs en donuts ook uit milkshakes, sapjes en slush. Geschikt voor de losse verkoop maar ook als ontmoetingspunt in de Winkelgalerij. De winkeldame bedient de twee klanten met boodschappentas.

Onze beleving met de PLAYMOBIL Winkelgalerij

De meisjes zijn dolenthousiast als we de twee PLAYMOBIL dozen ontvangen. Zoals gezegd bouwt onze middelste dochter (7) graag, het liefst uit een boekje dat haar stap voor stap naar een verbluffend eindresultaat leidt. Dat is goed gelukt met de PLAYMOBIL Winkelgalerij, dat bestaat uit drie ‘losse’ winkels. Door de helling is de Winkelgalerij ook nog toegankelijk voor kinderwagens, rollators en loopfietsen. De transfers heb ik al voor het bouwen uit de doos gehaald, want de jongste (4) peutert er graag op los, dit tot grote frustratie van haar zussen. Bijkomend voordeel is dat de winkels nu vrij in te richten zijn met andere PLAYMOBIL collecties en dat dit het rollenspel van de jongste weer volledig ten goede komt. Ze oogst uit haar PLAYMOBIL moestuin en vrijwel terstond biedt ze haar waar te koop aan in de schappen.

Shoppen met PLAYMOBIL, de Winkelgalerij is geopend

De PLAYMOBIL Winkelgalerij sluit helemaal aan bij de belevingswereld van de meisjes. Ons plaatselijke winkelcentrum is namelijk na een grootschalige verbouwing onlangs feestelijk geopend. We hebben talloze keren gegluurd door de speciale spiekgaten voor publiek. Ook wonen wij boven onze rijwielhandel, waar de meisjes kind aan huis zijn. Ze openen de deur voor klanten, prijzen artikelen, poetsen de fietsen en staan vaak te luisteren bij de gesprekken van papa met klanten. Dit alles tezamen hoor ik terug komen wanneer ze spelen met de PLAYMOBIL Winkelgalerij. Ze kunnen er ieder voor zich hun ei in kwijt. Heel soms spelen ze samen, vaker ieder voor zich. Simpelweg een winkeltje draaien en je bent eigen baas.

Lees ook:

Wordt er bij jouw thuis graag met PLAYMOBIL gespeeld?

Geverifieerd door ExactMetrics