Selecteer een pagina

Deze week staat er een hele leuke aanbieding voor kinderboeken in de folder van de Kruidvat! Namelijk leesboekjes voor startende lezers. Ik heb ze afgelopen maandag al gescoord bij mijn Kruidvat, pas vandaag zag ik dat ze ook in de folder staan. Leuk voor als je kind naar groep 3 gaat of nog in groep 2 zit en interesse heeft in lezen. Of als je werkzaam bent in het onderwijs, dan weet je vast ook wel raad met de goedkope kinderboeken.

Boeken cadeau geven

Overigens zijn het ook leuke boeken om cadeau te geven. Een aanrader dus deze boekjes! Waarom? Om de volgende redenen:

  • de boekjes zien er aantrekkelijk uit,
  • de boekjes hebben een vrolijke en stevige kaft,
  • de titels sporen aan tot nieuwsgierigheid (bijvoorbeeld ‘juf is in de war’ of  ‘weg met die dief!’ )
  • de boekjes bevatten leuke tekeningen,
  • en…de leestekst past goed bij het niveau. Kinderen die net beginnen met het leesonderwijs kunnen al snel deze boekjes zelf lezen. Wat zullen ze dan trots zijn als ze de eerste woorden van zo’n boekje kunnen lezen.

Startleesboekjes en hogere nivo’s

Ik heb twee start-leesboekjes en drie M3-boekjes meegenomen. Wat opvalt bij deze leesboekjes is dat er naast korte zinnen, ook woorden in de tekening staan geschreven. Lukt het je kind nog niet om zelf de zinnen te lezen, dan kun je als ouder ervoor kiezen om het verhaaltje voor te lezen. Misschien lukt het je kind wel om de losse woorden in de tekening voor te lezen. Het zelf lezen van de zinnen komt dan later wel.

Goedkope kinderboeken

Regelmatig heeft Kruidvat leuke kinderboeken in de aanbieding, maar helaas zijn het vaak slappe kaften. En die laat ik liever liggen omdat ze zo kwetsbaar zijn. Maar deze boeken hebben een harde kaft, en zullen lang meegaan. Ik kon geen reden vinden om de boeken te laten liggen. Nu moet ik nog nadenken voor wie ik ze ga gebruiken. Voor de kinderen op mijn werk of voor mijn dochter die volgende week start in groep drie.

Toen ik verder tussen de boeken keek zag ik ook nog een boek van ‘Mees Kees’ liggen. Ook een boek met harde kaft en hier betaalde ik €3,99 voor. De boeken van Mees Kees zijn bij de kinderen op mijn werk ook favoriet. Daarom kon ik deze niet laten liggen. Ik liep de Kruidvat uit met 6 leuke kinderboeken voor nog net geen €14,-

Als (kinder)boekenverslaafde wilde ik deze boekentip graag met jullie delen. Ik zeg op naar de Kruidvat! Deze week is er ook extra voordeelavond bij de Kruidvat, let erop dat de korting niet geld op boeken.

Lees ook:

Wie van jullie gaat er nu morgen naar de Kruidvat om naar de boekjes te kijken?

Geverifieerd door ExactMetrics