Selecteer een pagina

Een lekker stukje fruit per dag is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Om de dagelijkse hoeveelheid fruit binnen te krijgen snijd ik met regelmaat verschillende soorten fruit in kleine partjes.  Deze zet ik dan op de tafel als snack bij de film, een spelletje of tijdens een kampvuur. Zo krijgen we niet alleen onze dagelijkse hoeveelheid fruit (2 stuks per dag) binnen maar ook nog eens lekker gevarieerd. Maar hoe zit dat nu met kinderen en fruit?

Het wonder van de appel

Kinderen eten wat je ze voor zet. Vaak gaat het heel makkelijk, soms moet je er wat meer moeite voor doen. Zolang je zelf maar relaxt bent en het ze keer op keer aanbied. Immers gaat een kind iets pas lekker vinden als het 7 keer iets geproefd heeft. Uiteraard moet je dit kort op elkaar doen en er geen weken lang tussen laten zitten. Maar wat ook helpt is kinderen mee laten helpen in de keuken of elders. Immers bereik je spelenderwijs nog het meest. En dat is eigenlijk precies ook de noot in het leuke boek “Het wonder van de appel” uitgegeven door “De Vier Windstreken”.

Het wonder van de appel is een vrolijk kartonnen boek met op elke pagina een verrassing. Zelfs ik als ouder ben behoorlijk gecharmeerd van dit kartonnen boek. Dit boek laat je zien hoe een appel groeit aan de boom. Beginnend vanaf de winter met sneeuw op de takken tot en met de zomer waarbij sappige appels aan de bomen hangen die in de winter geplukt kunnen worden.

De bijzonderheid in dit boek zit hem vooral in de verrassing per pagina. Geen enkele pagina is hetzelfde. Zo heb je groene bladeren die “open” gaan, een schuifkarton die van kleine vrucht tot een mooie appel gaat en zelfs een zon die beweegt zodra het boek open of dichtgaat. Kortom dit boek zal de aandacht trekken bij jong en oud! En dat is niet alleen leuk voor alle appel liefhebbers maar ook een mooie truc om te gebruiken bij kinderen die nog niet van appels houden.

Het wonder van de appel is uitgegeven door De Vier Windstreken

Lees ook:

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics