Thuisleven.com
Playmobil Sinterklaas-kalender
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Feest(dagen) > Sinterklaas > Collector items: Playmobil Sinterklaas-kalender

Collector items: Playmobil Sinterklaas-kalender

Bij de gele speelgoedwinkel om de hoek kijk ik mijn ogen uit. We komen voor een cadeautje voor een partijtje. Een hele stelling met adventskalenders van LEGO & Playmobil lacht mij toe. Hé, wat ziet mijn oog, een adventskalender voor Sinterklaas. Wat een leuk idee om alvast dagelijks een kleinigheidje te krijgen tot Pakjesavond. Daar kunnen ze alvast leuk samen mee spelen.

Collectoritems van Playmobil Sinterklaas

Ik raak aan de praat met de verkoopster en zij geeft aan dat deze adventskalender, evenals de pakjesboot en Sint, paard & Piet van Playmobil, ware collectorsitems worden. Playmobil produceert ze niet meer en alle speelgoedwinkels ruimen de kelder leeg. Thuisgekomen zoek ik online naar Playmobil 5217 en zie het item niet meer op de Playmobil site. Sterker nog helemaal geen Sinterklaasthema meer, wel Kerst. De verkoopster heeft gelijk en de volgende maandag sta ik om 13 uur te trappelen voor de deur. Gelukkig de adventskalender is er nog, zeven stuks in totaal. En er geldt -15% op de gehele speelgoedcollectie. Nog even wachten en dan kunnen de meisjes een traditioneel Sinterklaasfeestje naspelen. Misschien kan ik deze Playmobil set nog gebruiken om aan mijn kleinkinderen te laten zien hoe opa & oma vroeger Sinterklaas vierden …

Playmobil Sinterklaas- kalender 5217

Om jullie een beter beeld van deze Sinterklaas- kalender te geven, maak ik de doos voorzichtig open. Ik zie 20 te openen vakjes, dus even terug tellen vanaf je geplande Pakjesavond. Of vooruit tellen vanaf de aankomst van de Sint op televisie of in je woonplaats. Dat is bij een Kerst Adventskalender handiger natuurlijk, die begint gewoon op 1 december. Wanneer ik de kalender omdraai zit er aan de achterzijde een uit te drukken haakje, om eventueel de Sinterklaas-kalender aan op de hangen. En in folie een kartonnen, uit te vouwen decor van een huiskamer met schouw en een waterkant bij nacht.

Het is zaak de hoes van de Sinterklaas-kalender snel weg te halen of zelfs niet te geven. Op de achterzijde staat namelijk per dag het cadeautje aangegeven. We vangen de eerste twee dagen aan met een jongetje en een meisje. Al vrij vlot daarna de Sint en één van twee Pieten. De schimmel laat op zich wachten. Wat ik zelf helemaal geweldig vind aan deze Sinterklaas-kalender zijn de kleine details. Dat er zelfs is gedacht aan mandarijntjes en een peen voor het paard van Sinterklaas om bij je slof te leggen. De meisjes kunnen het hele schouwspel met Pakjesboot en cadeautjes in de zak van Sinterklaas naspelen. En vol verwachting klopt mijn hart ….

De Playmobil Sinterklaas- kalender met puzzel is o.a. nog online verkrijgbaar. Of ren net als ik naar de lokale speelgoedwinkel daar ligt misschien nog een Sinterklaas-kalender van Playmobil met korting!

Lees ook:

Spelen jouw kinderen graag met Playmobil?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

  • Wat super leuk!! Bedankt voor deze tip! Ik had ook al gezien dat ze hem van frozen hadden en dat is met 2 meiden toch wel heel erg leuk.❤

  • Leuk! Maar vind hem wel prijzig in vergelijking met andere sets Sint playmobil. Die voor €8,- bij het Kruidvat liggen (van het weekend zelfs 20% korting)

    Dus toch maar niet gekocht.

  • Ohhhh super gaaf. Hier staat een Playmobil en/of Frozen en LegoFriends adventskalender op de verlanglijstjes. Maar een leuke Sinterklaas aftelkalender van Playmobil mag hier ook wel bezorgd worden!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics