In de afgelopen jaren heb heel wat blogs geschreven over mannenkleding en mode. Een onderwerp dat bij me past, want ik kom graag goed voor de dag. Niet overdreven of zo, maar toch “kleding maakt de man” vind ik. Ook in de 21ste eeuw. Voor een heel aantal van deze modeblogs hebben we bij thuisleven stukken ter review mogen ontvangen van een van onze vaste partners Overhemden.com. Dat heeft heel wat mooie blogs op geleverd over verschillende shirtmerken zoals Arrow, Profuomo, Ledub, Eterna en Seidensticker. En wellicht nog een paar.

Herenkleding en Accessoires uit onze hoofdstad

Maar nu komen de heren van Overhemden.com met iets nieuws. Herenkleding uit Amsterdam. Een stijlvolle kledingzaak gesitueerd in de hoofdstad van ons kikkerlandje. Hier kun je vakkundig geholpen worden aan kleding van de hoogste kwaliteit tegen een goede prijs door het daar aanwezige bekwame en modebewuste personeel. Echter voor iemand uit Limburg waarvoor onze hoofdstad misschien wat ver weg is, hebben ze meteen ook een webshop gebouwd, de Heerenzaak. Natuurlijk is de ervaring in de echte winkel het meest aan te raden. Toch heeft de website wel iets extra’s. Ondanks een breed assortiment aan polo’s, shirts, truien en t-shirts, focust Heerenzaak.nl zich toch op een iets breder assortiment dan de gemiddelde winkel. Met een duidelijke focus op onderkleding en accessoires voor de man. Immers ook mannen kunnen hun style individualiseren met accessoires. Zo vind je er armbanden, baleinen, manchettenknopen, riemen en zelfs bretels. Alles waar een modebewuste man naar op zoek is als hij toch net iets minder standaard, iets moderner, of juist klassieker voor de dag wil komen.

Modemissers top 10

Naar mijn mening willen wij Nederlanders nog wel eens een modemisser maken. Zo zie ik de “Big bang theory” geinspireerde combinaties van een colbert met daaronder een “ludiek” shirt geregeld op straat. Het werkt in de serie als knipoog naar het stereotype dat wetenschappers zich niet goed kunnen kleden. Grappig genoeg wordt het daarom cool bevonden en gekopieerd. Ook de te lange of te korte das is wat mij betreft een modeflater. Sterker nog, hier is mijn top 10 modemissers voor de man:

  1. Niet matchende sokken, schoenen en riem. Yep, lijkt een kleine modemisser, maar toch staat hij bij mij op 1. De mismatchte riem en schoenen. Waarom? Omdat je het bijna dagelijks ziet.
  2. Sandalen met sokken. Vaak gezegd dit te laten, maar nog steeds zie je mensen deze combo dragen.
  3. Flip-flops. Tenzij je op het strand loopt, is dit schoeisel echt een no-no. Zelfs vanuit veiligheidsoogpunt. Want met geen enkel ander schoeisel is de kans op letsel door een val zo hoog.
  4. Korte broek met trui en sokken. Deze snap ik echt niet. Het is koud genoeg voor een trui en sokken, maar warm genoeg voor een korte broek?
  5. Hoog- of laag water. Een broek die te kort of te lang is.
  6. Joggingbroek. Tenzij je aan het hardlopen bent, is een joggingbroek ook een redelijke misser.
  7. Sleeveless shirt of alleen een onderhemd. Zelfs al heb je de bovenarmen van Tarzan, een sleeveless shirt is eigenlijk ook alleen maar in de sportschool cool.
  8. Kleding die niet past. Als je colbertjasje strak om je buik zit, of je bijna niet de trap op kunt omdat je broek te strak zit, had je beter iets anders aan kunnen doen.
  9. Print op print. Mooi toch? Een geruit shirt op een gestreepte pantalon? Uh, nee.
  10. Logomanie. Het logo van een duur merk in koeienletters over je borstkast wil niet zeggen dat je smaak hebt, maar teveel betaald hebt voor iets wat eigenlijk lelijk is.

Matchende schoenen en riem

Gelukkig zul na een bezoek aan de Heerenzaak in ieder geval deze modemissers mooi kunnen vermijden. Voor het schrijven van deze blog heb ik dan ook mogen kiezen uit het uitgebreide assortiment aan riemen. Ik koos voor een riem van het merk Profuomo. De Roma bruine kleur past namelijk uitstekend bij de kleur van mijn favoriete schoenen. Door de perforatie rondom, krijgt deze klassieke riem net een modern tintje. En de kwaliteit is top. Mocht de riem namelijk toch net niet de juiste maat hebben, kun je de schroef die achter de gesp verborgen zit, losmaken en de riem met een schaar inkorten. Zo hoef je nooit zelf gaatjes bij te laten maken met het risico dat de afstand tussen de gaatjes niet hetzelfde is. Ideaal voor de man die op details let.

Let jij op de accessoires bij je outfit?

Geverifieerd door ExactMetrics