Selecteer een pagina

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. De Kerst. Ik ben een echte Kerstliefhebber. De hele huis wordt versierd, de cadeautjes liggen onder de boom, er wordt een nieuw overhemd aangeschaft en er wordt veel aandacht gespendeerd aan lekker eten. Voor ons is het dan ook geen verplichtnummer om de hele famile af te gaan, want voor de echte Kerstsfeer komen ze graag naar ons toe. Ook het weekje of twee vrij, doet vaak goed zo aan het einde van het jaar. Ja Kerst is echte een prettige periode voor ons allemaal.

Kerstinkopen

Met uitzondering van de Kerstinkopen dan. Het begint al bij de juiste cadeautjes vinden. Voor de kinderen is dat meestal niet zo moeilijk. Ze zijn erg gemakkelijk en hebben allemaal hun dingetje dat ze leuk vinden. Iris (8) is nog dol op poppen. Vera (12) wil tiener spulletjes. Ze begint langzaam met make-up. Dus zolang het past bij haar leeftijd, is het een inkoppertje. Tim (10) is een jongen die echt graag met zijn handen werkt. Niet papier en plakband, maar echt hout en metaal. Dus een bouwpakket of iets soortgelijks zal hem zeker gelukkig stemmen. Daan (14) is juist helemaal niet van de handenarbeid. Een mooie game voor zijn PC is eerder zijn ding. Dus cadeautjes, dat lukt wel. Nee, mijn hoofdpijn komt eerder van het Kerstkleding-shoppen. Mijn mooiste geschenkje ieder jaar is namelijk een mooie foto met ons gezin erop voor de Kerstboom. Helemaal uitgedost en verzorgd. Misschien vinden jullie dat heel afgezaagd of ouderwets, maar voor mij is samen met mijn gezin op de foto echt dat Kerstgevoel. En omdat ik niet ieder jaar met hetzelfde shirt op de foto wil staan, moet er geshopt worden. En dan begint de ellende.

Kersthorror

Winkels waar de rekken helemaal overhoop gehaald zijn door honderden mensen die allemaal zoeken naar net  dat mooie truitje of die leuke aanbieding.

Schouder aan schouder door smalle straatjes schuifelen langs oliebollenkramen waar mensen je voor de neus staan terwijl ze in de kou wachten op hun bolletje. Ellenlange rijen aan kassa’s waar mensen geïrriteerd wachten op die ene klant bij wie de pinpas het niet doet, of die toch van mening was dat de korting 25% was en niet 10% zoals de scanner aangeeft. En dan als ergste van allemaal nog, de overvolle parkeerplaatsen en -huizen. Ik herinner me DE Kerst van 2014 nog, toen ik na een lange avond tevergeefs shoppen terug kwam bij mijn Mineral Weiss uitgevoerde schoonheid uit München, en een of andere malloot er een ferme deuk in gedrukt had. Kerstmis was bijna verpest dat jaar. Maar die Kersthorror ligt gelukkig al jaren achter ons.

Overhemd

Want bij Overhemden.com vind ik al jaren met gemak het overhemd dat bij mij en iedere gelegenheid past. Als je je maat kent en de voorkeursstijl van je shirt is terugsturen ook verleden tijd. Vooral als je zoals ik kiest voor het Duitse merk Eterna (Wat Latijns is voor “voor altijd”, refererend aan de hoogwaardige materialen waarmee de shirts gemaakt worden). Dit merk maakt onderscheidt tussen “Super-slim” (voor de echte slanke mannen onder ons), “slim-fit” (voor de fitte man die niet van super strak houdt), “Modern fit” (voor de reguliere man) en “comfort fit” (voor de man die toch wat meer ruimte nodig heeft om zijn middel). Naast mooie materialen en een perfecte pasvorm, zijn ook nog eens meer dan 80% van alle Eterna shirts milieubewust geproduceerd en zonder kinderarbeid. Ook wat waard in deze tijd. Hoe dan ook, ik denk er weer mooi op te staan dit jaar. Maar oordeel vooral zelf maar.

Lees ook:

Alvast een fijne Kerst toegewenst!

Geverifieerd door ExactMetrics