Thuisleven.com
Professioneel mooie overhemden voor hem!
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Man > Profuomo: Professioneel mooie overhemden voor hem!

Profuomo: Professioneel mooie overhemden voor hem!

Ik ben ervan overtuigd dat ik in een vorig level een Italiaan was. Ondanks het feit dat ik geboren en getogen Limburger ben, zie ik er met mijn 1.70 meter lengte, donker haar en diep bruine ogen, niet bepaald als een stereotype Nederlander uit. Als je daar dan een net iets wat diepere huidskleur bij bedenkt en een on-Nederlands temperamentvol karakter, dan is het wellicht niet vreemd dat ik in Italië gewoon in het Italiaans aangesproken wordt.

Mijn voorkeur voor nette kleding (jeans of zelfs pantalon gecombineerd met modern overhemd) i.p.v. de typische korte broek, t-shirt en sneakers zorgen ervoor dat zelfs de laatste restjes “toerist” geheel gemaskeerd worden. (Het feit dat ik het Italiaans redelijk versta zal daar zeker nog verder aan bijdragen). Het mag dan ook geen verrassing zijn dat het merendeel van mijn garderobe “Italiaans gesneden” is.

De stijl van kleding

Wat dit precies inhoud is lastig uit te leggen, zelfs websites zoals Wikipedia geven geen definitie van Italiaans gesneden kleding. Behalve dan dat Italiaanse kostuums typisch geen borstzakken hebben, terwijl de meer traditionele Brits gesneden kostuums er een of twee hebben. Echter mijn definitie van de Italiaanse look is wat duidelijker. Het is een kleding stijl die relatief strak om het lijf gestijld is. Dus pantalons of broeken zitten relatief strak om de benen, vallen iets boven de schoen (wij zouden dat hoog water noemen) en zitten laag op de heup. Het colbert is eveneens op het lijf gevormd, relatief strak en slank gesneden en vrij van schoudervulling. In tegenstelling tot een meer traditionele Britse snede, zijn de stoffen typisch wat dunner en wat lichter van aard. Geen overbodige luxe voor een mediterraan land. Het mag dan geen verrassing zijn dat het enige geschikte overhemd dat je daaronder draagt een “slim fit” overhemd is.

Profuomo overhemd

Met deze achtergrond kun je je vast voorstellen dat ik dan ook erg verheugd was met het slim fit exemplaar van het merk Profuomo dat ik mocht ontvangen van Overhemden.com. Na twee witte exemplaren, ontving ik ditmaal een prachtig diep blauw overhemd met een kleine delicate print en opnieuw uiteraard van top kwaliteit. Net zoals vorige keren was het hemd netjes en degelijk ingepakt zodat het ook na transport smetteloos thuis wordt afgeleverd.

Wat ik prettig vind aan dit overhemd is dat hij als gegoten zit. En dit is niet altijd voor de hand liggend. Namelijk, slim fit hemden zijn, zoals de term al aangeeft, iets getailleerd. Dit wordt gedaan door het rugpand licht gekromd te snijden, i.p.v. een recht achterpand wat een regular fit zou betekenen. Tailleert men teveel, dan gaan bij het zitten de knoopjes rondom de buik strak staan. Is het pand bij de schouders te smal, gaat juist weer rondom de borstkast de knoopjes open staan, want ook niet het gewenste effect heeft. Als je bij overhemden.com je juiste maten doorgeeft, ben je dan ook gegarandeerd van een hemd dat als gegoten zit. En als mode bewuste man die niet van uren shoppen houdt, vind ik dat uiteraard erg prettig.

Professional – man

Overigens de naam Profuomo vond ik opvallend en persoonlijk erg toepasselijk. Deze is namelijk opgebouwd uit Prof wat verwijst naar “Professionale”, Italiaans voor professional en “Uomo”, wat man betekend in dezelfde taal. Echter ondanks de Italiaanse verwijzing, blijkt het toch een oer Hollands merk te zijn, opgericht in de jaren 80. Een beetje zoals ik dus. Een oer-Hollandse man gemaakt in de jaren 80 die een voorliefde heeft voor kwaliteit kleding met een sterk Italiaans vleugje.

Lees ook:

Wil je graag meer weten over dit mooie merk, kijk dan op Italiaans onder merken Profuomo.

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics