Selecteer een pagina

Wat voor soort man (of vrouw) ben je? Als het aankomt op kleding bedoel ik? Ben je het type die iedere ochtend een jeans en een t-shirt van de grote stapel in de kast afpakt en deze achteloos aantrekt? Of ben ben je eerder iemand die ooit op advies van een ander een aantal setjes gekocht heeft waar je toen veel positieve reacties op kreeg, dus trek je die steeds weer aan? Misschien ben je iemand die heel bewust mode trends volgt en dus heb je een gaderobe die ieder jaar weer veranderd. Hou je van vintage en draag je alleen maar kleding uit 1970? Hoe dan ook, ik ben van mening dat kleren inderdaad de man maken (en de vrouw ook overigens).

Kleren maken de man

Omdat ik van mening ben dat de kleding die je draagt een weerspiegeling is van wie je bent, spendeer ik, ook als man, toch een paar minuten iedere ochtend met het uitkiezen van mijn kleding. Ik wil namelijk representatief voor de dag komen. En dan niet representatief volgens anderen, maar zoals ik mezelf graag zien. Dit ballonnetje gaat overigens niet altijd op. Immers gezien mijn werk, wordt mijn kledingkeuze wel soms wat beinvloed door wat ik die dag moet doen. Een belangrijke meeting met collega’s uit het buitenland binnenwandelen met een joggingbroek en Starwars t-shirt aan zal zeker leiden tot wat omhooggetrokken wenkbrauwen. (Een joggingbroek op de werkvloer is sowieso een “big no-no”). Jij zou onze minister president toch ook niet serieus kunnen nemen als hij in een joggingbroek in de Tweede Kamer stond? Maar afgezien daarvan, probeer ik me graag te kleden op een manier die bij me past. Immers “Kleren maken de man” (=iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt). Vandaar de vraag, wat voor soort man of vrouw ben jij?

Netjes maar met een randje chique

Als kind had ik altijd een voorkeur voor netjes. Ik droeg bijna altijd een jeans en bij voorkeur een shirt. Mijn moeder trok me vaker t-shirts aan bij warm weer, maar als ik zelf mocht kiezen, greep ik altijd naar de nettere shirts. Mode trends volgde ik nauwelijks. Die snapte ik vaak niet. Vroeg in mijn 20-tiger jaren droeg ik een hele tijd alleen maar zwart. Leger kistjes, zwarte jeans, metal T-shirt en lange zwarte leren jas. Dat paste bij me, bij de rebel in me en bij de muziek die ik graag luisterde. Maar ofschoon die rebelse jonge man nog steeds in me zit, ben ik na het afronden van mijn studie, toch weer teruggevallen in mijn eerdere kledingkeuze. Netjes maar met een randje chique. Dus ik draag liever een strakke, moderne jeans met top afwerking dan een 10 jaar oud geval met verfvlekken en geraffelde onderkant. Liever een mooi overhemd dan een t-shirt met Starwars print. En liever een poloshirt en pantalon dan een voetbalshirt met korte broek. Maar dat is dan ook wie ik ben.

One-stop-shop

Daarom shop ik graag online voor kleding bij HemdvoorHem. Hier vind je alles voor de moderne man. Ook eentje die graag netjes is met een randje chique. Naast een enorm aanbod aan shirts, vind je hier namelijk ook truien, poloshirts, accessoires en zelfs ondergoed en vrijetijdskleding. Recentelijk kreeg ik een mooie polo ter review opgestuurd van Fred Perry. Wit met een donker groene kraag en mouwboordjes met de kenmerkende dubbele bies. Net iets chiquer dan een standaard polo. Perfect op tijd, want een week of twee later stond een vakantie in Milaan in de planning. En ofschoon ik geen kostuum aan zal doen op vakantie (ten minsten, niet iedere dag) wil ik toch ook hier een beetje goed voor de dag komen. Een polo met bijpassende jeans is dan ideaal, nietwaar?

Wie ben jij qua kleding?

Maar nogmaals, dat is wie ik ben. En iedereen is anders. En dat is maar goed ook. Mocht je mijn kledingsmaak delen, kijk dan gerust eens bij HemdvoorHem. Ik ben er zeker van dat je er zult slagen. Houd je er een andere kledingsmaak op na, ook goed! Wij bij Thuisleven.com horen graag wat jij mooi vindt en wat jou uniek maakt. Dus deel je eigen persoonlijke kledingstyle met ons onderaan deze blog. En wie weet, misschien schrijven we de volgende keer over jou style een topic!

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics