Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

Op chique met een smoking overhemd van HemdVoorHem.nl - Thuisleven.com

November is de maand waarin wij Sinterklaas verwelkomen. Een heerlijk kinderfeest met allemaal gespannen gezichtjes. Want wat gaan ze dit jaar weer krijgen..? Na de Sinterklaas periode komt de tijd van Kerstmis. Waar het bij Sinterklaas vooral om snoepjes en cadeau’s gaat vind ik Kerst weer een feest dat in het teken staat van uitgebreid koken en dineren in chique kleding. Maar heb je ooit al eens een geheel gezin (2 volwassenen en 4 kinderen) geheel netjes aangekleed gezien? Geloof me, dat lukt niet in één dag zonder stress. En stress is iets wat ik absoluut niet wil tijdens de feestdagen. Dus beginnen wij van tevoren al met het uitzoeken van outfits. Zo hebben we ruim de tijd om voor een ieder de juiste kleding uit te zoeken. Van schoenen tot en met haarstrikjes (of net andersom).

En nu is het de beurt aan mijn partner. Tom is een man die eigenlijk elke dag overhemden draagt. Dat vindt hij niet alleen prettig zitten maar ook een professionele uitstraling hebben. Bovendien wordt dit ook verlangd door zijn werk als manager. Kortom een overhemd gaat het ook worden voor Kerst. Maar nu toch wel een klein tikje anders. Wij zijn namelijk mensen die, als ze uitpakken, goed uitpakken. Wat wij bedoelen met chique is dus vergelijkbaar met een gala. En bij een gala draag je een smoking overhemd.

Smoking overhemd

Een smoking overhemd komt voor in twee soorten. Eén met een gewoon boord en een met een ‘vadermoordenaar’. De eerste keer dat ik dit woord zag stonden mijn ogen wel even heel wijd en flapperden mijn oren. Het moet er voor de verkoper die dit uitsprak erg grappig uitgezien hebben. Gelukkig vervolgde hij zijn verhaal met het feit dat eigenlijk iedereen, die dit woord voor het eerst gehoord heeft, wel even huivert. Het verhaal achter de vadermoordenaar is echter heel grappig. Vadermoordenaar is letterlijk vertaald van het Duitse woord “Vätermorder”. De Duitsers hebben het echter van de Fransen. De Fransen noemen het boord namelijk “parasite”, echter hebben de Duitsers het opgepakt als “parracide” en dat betekend letterlijk vadermoordenaar. Grappig genoeg betekent “parasite” letterlijk mee-eter. Wat eigenlijk ook wel klopt bij de boord. Doordat deze rechtop staat “eet” het zo nu en dan per ongeluk mee.

Afijn terugkomend op het smoking overhemd. Een smoking overhemd heeft dus een lange rechtop staande of een korte rechtopstaande boord, dat wordt gesierd met een zijden vlinderdas. Ook kenmerkt een smoking overhemd zich doordat de knoopjes zijn afgedekt of ze hebben een speciale smoking uitvoering. Een smoking overhemd heeft vaak dubbele manchet knopen, echter is dit geen harde voorwaarde. Het smoking overhemd is er per definitie in het wit. Toch zijn er wel wat verschillende modellen. Zo zijn er getailleerde, extra rechte en overhemden met extra lange mouwen. Maar eigenlijk geldt voor de gehele outfit: houd het simpel! Soberheid en eenvoud wordt op formele gelegenheden als meest geschikt gezien.

Shoppen voor een smoking overhemd

Met dit in mijn achterhoofd ga ik bij HemdVoorHem.nl op zoek. Zoals verwacht bestaat de collectie voornamelijk uit witte smoking overhemden. Ofschoon de keus dan toch erg beperkt lijkt, is het toch nog steeds een moeilijke keuze. Ga je voor overhemd 1, 2, 3…?
Tijd dus om iets verder na te denken hierover. De eerste selectie is het getailleerde stukje. Persoonlijk vind ik niet dat een dikkere buik bij de man de nadruk moet krijgen. Gelukkig heeft mijn partner dit niet en zodoende gaat mijn voorkeur dan ook uit naar een getailleerd overhemd. Zodoende vallen er een aantal af en begin ik de rest ook kieskeuriger te bekijken. Toch zijn er nog een aantal over en wordt het maar eens tijd dat mijn partner ook zijn voorkeur aan moet gaan geven… Immers stiekem blijft zoiets toch een mannen-dingetje.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics