Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Sieraden > Een perfecte outfit maak je af met prachtige gouden oorknopjes

Een perfecte outfit maak je af met prachtige gouden oorknopjes

Op zesjarige leeftijd mocht ik met mijn moeder mee naar de juwelier om daar oorbellen te laten schieten. De dagen voor mijn zesde verjaardag telde ik dan ook zorgvuldig af. Eenmaal bij de juwelier kon mijn geluk niet meer op, tot de eerste oorbel werd gezet. Gejankt hebt ik, tot zoverre dat de juwelier een tweede oorbel niet wilde schieten. Een week later nam mijn moeder mij mee naar een andere juwelier, dit maat in onwetendheid van mij, om alsnog dat andere gaatje erbij te krijgen immers zag één gaatje met oorbel erin ook niet uit.

Het heeft toch wel een hele tijd geduurd voor ik weer blij was met de oorbellen. Maar van oorbel veranderen, daar hoefde niet over gesproken te worden. Het heeft een paar jaar geduurd, volgens mij ouders, voor ze eens van oorbel mochten veranderen en zelfs dat was een groot spektakel want ik had ook nog eens behoorlijke voorkeuren en afkeuren. Zo vond ik goud een verschrikkelijke kleur. Ik zeg bewust vond want sinds een jaar of twee zie ik de schoonheid van goud pas. Dat kwam door een fotoshoot (zie foto links) die ik toen had met een fotografe waar ik wel eens wat mee kluste in de studio.

De schoonheid van gouden oorknopjes

Goud kan alleen door de natuur gemaakt worden. Doordat wij geen goud kunnen maken, maar wel kunnen vinden (tenminste nu nog) is goud daardoor altijd beperkt. Mede hierdoor is de waarde van goud hoger dan andere materialen. Bovendien is er geen enkel ander materiaal op aarde dat zo mooi en puur blijft als goud. Neem bijvoorbeeld koper, dit verkleurd in de zon. Zilver moet je ook met regelmaat bij poetsen. Maar goud kent geen corrosie en erosie en blijft mede daardoor zijn mooie warme gloed behouden. Stop het maar eens in de aarde, laat er regenbuien over heen komen en graaf het vervolgens 50 jaar later uit… Het goud zal er hetzelfde uitzien als daarvoor, je moet alleen even de zand er af vegen.

Sieraden

Omdat de kleur van goud prachtig staat bij mijn huid en haarkleur, althans dat vind ik, is het dan ook hoog tijd om hier wat mee te doen. Zeker omdat mijn sieraden collectie vooral bestaat uit zilver, nikkelvrij, en schietoorbellen. Ja serieus die dingen van vroeger draag ik dus nog steeds. Dat kan echt niet meer en dat besef ik mij ook. Gelukkig kom ik op de website van Mostert Juweliers een prachtig paar gouden oorknopjes tegen. Dat is niet meteen volledig buiten mijn “veiligheidszone” maar wel qua kleur.

Wat ik er vooral mooi aan vind is de tijdloze uitstraling die de knoppen hebben. Of je nu op chique, sportief, casual of zomers gaat het maakt eigenlijk niks uit. De gouden oorknoppen (die ook nog eens in verschillende breedtematen verkrijgbaar zijn) zijn namelijk overal goed mee te matchen. Zelfs als je geen andere sieraden draagt.

Over Mostert Juweliers

Mostert Juweliers wordt al ruim 50 jaar gedragen door een team enthousiaste medewerkers die allen gedreven zijn door de passie voor het juweliersvak. Het bedrijf loopt voorop met mode en trends, staat voor kwaliteit en het biedt alles wat u van een goede juwelier mag verwachten.

In het jaar 1962 heeft Mostert Juweliers in Hoogvliet aan de Binnenban haar deuren geopend. In een leuk klein winkeltje werden de eerste sieraden en horloges verkocht. Het ruime aanbod van merken wat we tegenwoordig kennen was er toen natuurlijk niet. Door de groei die het daar maakte werd het pand te klein. Het bedrijf groeide verder uit naar Spijkenisse, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Dordrecht en tegenwoordig ook online.

Lees ook:

Heb jij al eens een kijkje genomen bij Mostert Juweliers?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics