Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Man > Met een vest de verwarming een graad lager

Met een vest de verwarming een graad lager

Vijftien jaar gelden werd Warmetruiendag geïntroduceerd. Deze dag staat in het teken van de grootste en vrolijkste klimaatactie van Nederland. Door de verwarming één graadje lager te zetten besparen we daarmee gas en CO2 uitstoot. Om deze ene graad te compenseren in warmte wordt er gemotiveerd om te kiezen voor een warme trui of vest. Intussen doen we al een aantal jaren, ongeregistreerd, mee. Dit jaar zijn we zelfs een stap verder gegaan dan slechts één dag een graadje compenseren.

Slimmer omgaan met energie

Aangezien ik voor mijn werk in heel wat klimaatdiscussies terecht komt weet ik als geen ander wat de nadelige effecten op het klimaat zijn op langere termijn als we zo bezig blijven. Na de aanschaf van onze huidige woning was ik dan ook extra gemotiveerd om mij in te zetten voor een duurzamere woning. We hebben geïnvesteerd in isolatiemateriaal, zonnepanelen en een hybride warmtepomp. De verwarmingen op de slaapkamers zijn voor elektrische verwarmingen aangezien die enkel aanstaan als de kinderen boven spelen. En de temperatuur in huis? Die hebben we maar liefst 3 graden omlaag bij kunnen stellen. Onze vorige woning had namelijk een grote serre waar veel warmte door verloren ging.

Redmond heren vest van HemdvoorHem

Dankzij Corona werk ik al een jaar vanuit huis. Aangezien we een ruimte over hebben in huis, hebben we deze omgebouwd tot werkkamer en dat bevalt eigenlijk prima. Op deze werkkamer is het helemaal een besparing van gas en CO2 uitstoot want hier hangt geen verwarming. Om mezelf warm te houden heb ik het Redmond heren vest in gebruik genomen van HemdvoorHem, een fijne zaak waar ik al vaker voor geschreven heb.

Waarom een vest en geen trui?

Een trui aan en uitdoen is voor het kapsel alles behalve prettig. Een vest aan en uit doen daarentegen heeft geen nadelige effecten op het haar. Een vest is dan ook een slimme keuze als je het net zoals ik snel warm hebt. Op mijn kantoortje staat er geen verwarming aan. Zelfs niet toen het buiten -10 graden Celsius was. De lichaamswarmte in combinatie met de isolatie was voldoende om het er warm te hebben. Echter na langdurig stil zitten merkte ik wel dat het zelfs voor mij iets fris begon te worden. De eerste dagen trok ik dan ook een trui aan. Tot ik klaar was met werken en Miranda hielp met het huishouden. Dankzij haar hyperemesis gravidarum is ze namelijk nog niet in staat om alles te doen.

Doordat beneden de vloerverwarming aan staat en ik lichamelijk iets deed werd het mij al snel te warm en trok ik de trui uit. Om het vervolgens tijdens het eten weer aan te trekken en daarna weer uit te doen. Miranda attendeerde mij op het vest en sindsdien heb ik deze eigenlijk standaard bij de hand.

Waar gebruik jij een vest voor?

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

22 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics