Thuisleven.com > Eten en drinken > Zelf Goulashsoep maken.

Zelf Goulashsoep maken.

Ben je op zoek naar een goede maaltijdsoep? Zoek dan niet verder. Deze goulashsoep is goed voor de stevige trek en bereid met verse ingrediënten. Je serveert de goulashsoep tussendoor na een stevige wandeling of als maaltijdsoep. En de meeste ingrediënten heb je vaak wel in huis. Dat geldt eigenlijk voor de meeste soeprecepten wel.

Ingrediënten Goulashsoep (6 personen).

Goulash kruidenmix is altijd goed om op voorraad te hebben. Daarnaast heb je een rode, een groene paprika en drie tomaten nodig. De basis van de soep bestaat uit een klein blikje tomatenpuree, twee groentebouillonblokjes, twee tenen knoflook, een grote witte ui en een winterpeen. Voor een vleugje extra smaak voeg je een stengel bleekselderij en een paar takjes Tijm toe. De stevigheid van deze maaltijdsoep is mede te danken aan de twee middelgrote aardappelen en de risottorijst.

Tip: denk bij de bouillonblokjes eens aan de zoutarme variant!

De bereidingswijze.

Snijdt en schil alle groenten op voorhand in kleine stukjes. Pak een grote soeppan en doe er wat olijfolie in. Bak de knoflooktenen, de ui, bleekselderij en winterpeen op de bodem van de pan rondom aan. Voeg vervolgens de aardappelblokjes, paprika’s en de tomatenpuree toe. Ris de tijm boven de pan en bak het een minuutje door. Tenslotte mogen 25 gram risottorijst, de bouillonblokjes, 15 gram goulashkruiden en de blokjes tomaten met een litertje water te water worden gelaten. Roer de soep goed door en breng het aan de kook. Op een laag pitje mag de goulashsoep nog een kwartiertje doorkoken.

Variatietip: laat de laatste 10 minuten rundersoepballetjes meekoken.

Meer soep recepten op Thuisleven.

Op Thuisleven zijn in het (nabije) verleden meer soeprecepten gedeeld. Soep kan een handig middel zijn om kinderen genoeg groente te laten eten. Vergeet daarbij jezelf niet uit het oog. Ik vind het heerlijk om eigen gekweekte groente te gebruiken in de soep als voorgerecht of lekker met een broodje erbij.

Zelf thuis soep maken

Lees ook:

Kan jij een stevige soep waarderen?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics