Thuisleven.com
zoutarm eten
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Handig, praktisch en leuk > Zoutarm maar rijkdom op je bord? Deel 2

Zoutarm maar rijkdom op je bord? Deel 2

Het wordt weer eens tijd voor een update over het verbannen van de sluipmoordenaar Zout uit ons leven. In het eerste deel over zoutarm eten, stipte ik de zoutarme soep en mayonaise al aan.

Maggi Bouillon minder zout, meer kruiden

Ik maak regelmatig kippensoep, handig na zwemles als we laat thuis komen. Daarvoor gebruik ik naast kipfilet de Maggi Basis voor soep Kip 0.6 gram zout per 100 ml. bereid. Met drie potten water erbij is dat nog niet genoeg voor een hele pan soep. Dus ik voeg een bouillon-duoblokje van Knorr toe met een extra 500 ml. water, die is goed voor 46 gram per 100 gram onbereid product. Deze twee producten wil ik graag vervangen door ‘Maggi Kippenbouillon minder zout meer kruiden’ per 100 ml. Goed voor 0.4 gram zout.

Zoutarme soep

Ik neem drie tabletten en drie liter water. Zoals gewoonlijk ook een kipfilet en Honig vermicelli. Voor mijn gevoel moet ik smaak compenseren, dus ik gooi er meer verse groenten in dan normaal gesproken, zoals prei en paarse ui. Het ruikt heerlijk in huis. We zetten geen Maggi (hot) op tafel, maar de Knorr Aromat voor een natriumarm dieet. Dat blijkt een goede zet, want dit beetje Aromat maakt de overgang van onze ‘oude’ kippensoep wat milder. De soep is smaakvol maar wat vlak. Wat opvalt is dat de smaak ondanks het telkens opnieuw aan de kook brengen niet indikt en hetzelfde blijft. Onze ‘oude’ kippensoep werd iedere avond steeds lekkerder.

zoutarm eten

Van Wijngaarden Zaanse Mayonaise natriumarm

’s Avonds nemen we een toastje met ei, een toefje Van Wijngaarden Zaanse Mayonaise natriumarm blijkt een schot in de roos. Het smaakt wat zuurder, meer richting de Amerikaanse mayonaise. Wat een heerlijkheid, die mag blijven en eigenlijk zitten we een beetje met de aangebroken pot mayonaise. Het liefst zouden we die weggooien. We knijpen de natriumarme mayonaise bij de gebakken aardappels, op het bolletje met ei en door de salade.

Verstegen natriumarme kruidenmix

Ik koop alleen nog maar niet gekruide kip en die kruiden we met Verstegen natriumarme kruidenmix Kip. Dochterlief gaat de kipborrelstukjes marineren met deze kipkruiden, wat olijfolie en de No Salt Ketjap Manis. Deze laatste smaakt wat zoeter en we zijn nieuwsgierig. De marinade trekt bijna twee uur in en de kip gaat zonder boter of olie de braadpan in. Drie kwartier later smaakt de kip in de verte wat zoeter en wat meer naar kip, maar nog niet helemaal naar wens.dat we onze vingers erbij afkluiven.
Verder heb ik onze Campina roomboter vervangen door de ongezouten variant en heb ik ook de runderbouillonblokjes natriumarm van Maggi gekocht. Wordt vervolgd.

Lees ook:

In Deel 3 wordt onze te zoute borreltafel eens onder de loep genomen

Hebben jullie een tip hoe we onze kip zoutarm kunnen kruiden of marineren?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics