Selecteer een pagina

Morgen begint officieel de herfst. Een kopje soep om je op te warmen is dan wel zo lekker. Op Thuisleven hebben we al veelvuldig aandacht besteed aan diverse soorten soepen. Om het allemaal iets overzichtelijker te maken zet ik ze hieronder op een rij, inclusief een linkje naar het originele artikel waar ook het recept te vinden is. Handig tocdiverse soeprecepten

Bloemkoolsoep

Deze soep maakte ik per toeval omdat ik iets te veel groenten had ingeslagen, lang leve de aanbiedingen en verjaardagen. De soep blijkt verrassend makkelijk te maken en is onwijs lekker. Enige puntje, je moet wel van bloemkool houden.

Zelfgemaakte erwtensoep met liefde bereid

Erwtensoep

Velen lusten in de winter wel een kopje erwtensoep. Erwtensoep is een soep die je als maaltijdvervanger kunt eten. Ideaal dus als je geen zin hebt in aardappels en groente. De soep laat zich goed invriezen dus maak gelijk een extra grote portie zodat je er de herfst en winter goed mee door komt…

diverse soeprecepten

Tomatensoep

Als je groenten in de tuin hebt staan wilt het wel eens voorkomen dat je iets meer tomaten kunt plukken dan je op krijgt. Behalve een heerlijke pastasaus maken, kun je er ook voor kiezen om tomatensoep te maken. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je er ook andere groenten in kunt doen.

diverse soeprecepten

Franse uiensoep

Een van mijn favoriete soepen is toch wel Franse uiensoep. Het sompige brood met de gesmolten kaas erover heen, geeft het gerecht nog meer smaak. Lekker en vullend, wat wil je nog meer?

diverse soeprecepten

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is toch net even iets anders. Het smaakt zoeter en je vindt er geen grove stukken vlees of groenten in. Het is dan ook een soep die het ook goed zal doen bij kinderen.

diverse soeprecepten

Aspergesoep

In de herfst en winter zal je geen verse asperge meer tegen komen. Maar toch vind ik het de moeite waard om te melden in dit leuke overzicht. Ofschoon de asperges seizoensgebonden zijn, kan de soep daarna goed ingevroren worden en later worden genuttigd.

heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep

Als je denkt aan asperges, zal er ook gedacht worden aan ham. Begrijpelijk maar niet echt handig als je vegetarisch bent. Daarom maakte ik een heldere aspergesoep die niet alleen vegetarisch is maar ook nog eens vegan!

Spaanse Maaltijdsoep

Spaanse maaltijdsoep

De slowcooker is een handig apparaat als het aankomt op deze soep. Zeker als je zonnepanelen hebt kun je op een zeer goedkope manier de Spaanse maaltijdsoep maken. Geen slowcooker? Dan gebruik je je eigen pan…

Vegetarische Groentesoep

Vegetarische groentesoep

Ben je vegetarisch en ben je gek op groenten? Dan is deze goed gevulde vegetarische groentesoep echt iets voor jou!
Niet helemaal tevreden over mijn keuze van groenten? Laat er gerust weg of vervang ze door iets wat je wil lekker vindt…

Homemade Doperwtensoep

Doperwtensoep

Geen idee meer wat je met de doperwten van het land moet maken? Of heb je gewoon zin in een gezonde soep? Probeer dan de doperwtensoep met ontbijtspek maar eens. Het zal je verbazen hoe lekker het is.

diverse soep recepten - courgettesoep

Courgettesoep

Courgettes hebben een vrij neutrale smaak en zullen dan ook meestal wel in in de smaak vallen. Zeker als je de courgette in een soep verwerkt met kruiden en anderen groenten.

pompoensoep - soep

Pompoensoep

Het is herfst en bijna Halloween, reden te meer om extra te genieten van een heerlijke verse pompoensoep, die je eenvoudig en relatief snel zelf kunt maken.

Preisoep - soep

Preisoep

Een groente die verwant is aan ui en knoflook is natuurlijk prei. Het is dan ook geen verrassend weetje dat prei een goede smaakmaker is. Toch kun je prei ook goed gebruiken als hoofdingrediënt. Prei is van nature een herfst- en wintergroente. Tegenwoordig is prei het hele jaar verkrijgbaar aangezien er door de kweek verschillende soorten zijn. De echte winterprei herken je aan de stevigheid en aan de donkere kleur. In dit artikel leer ik je hoe je prei het beste kunt bewaren (op korte termijn en lange termijn) en deel ik het recept van mijn preisoep.

romige mosterd vijgensoep - soep

Romige mosterd – vijgensoep uit de Ecostoof

Met dit weer doet een soep het altijd goed. Hoog tijd dus om een lekkere vernieuwde mosterd – vijgensoep op tafel te toveren en de Ecostoof weer eens te gebruiken. Hiermee bespaar je namelijk een hoop energie om de pan warm te houden en de smaken komen zo nog beter naar voren toe. Jammie!

Steensoep – een verhaal met een les

Steensoep.

Oké dit is natuurlijk geen echte soep, maar wel leuk om eens te lezen!

Heb je aanvullingen?

Geverifieerd door ExactMetrics