Thuisleven.com > Eten en drinken > Zeg ja tegen soep! (diverse recepten)

Zeg ja tegen soep! (diverse recepten)

Morgen begint officieel de herfst. Een kopje soep om je op te warmen is dan wel zo lekker. Op Thuisleven hebben we al veelvuldig aandacht besteed aan diverse soorten soepen. Om het allemaal iets overzichtelijker te maken zet ik ze hieronder op een rij, inclusief een linkje naar het originele artikel waar ook het recept te vinden is. Handig toch?

diverse soeprecepten

Bloemkoolsoep

Deze soep maakte ik per toeval omdat ik iets te veel groenten had ingeslagen, lang leve de aanbiedingen en verjaardagen. De soep blijkt verrassend makkelijk te maken en is onwijs lekker. Enige puntje, je moet wel van bloemkool houden.

diverse soeprecepten

Erwtensoep

Velen lusten in de winter wel een kopje erwtensoep. Erwtensoep is een soep die je als maaltijdvervanger kunt eten. Ideaal dus als je geen zin hebt in aardappels en groente. De soep laat zich goed invriezen dus maak gelijk een extra grote portie zodat je er de herfst en winter goed mee door komt…

diverse soeprecepten

Tomatensoep

Als je groenten in de tuin hebt staan wilt het wel eens voorkomen dat je iets meer tomaten kunt plukken dan je op krijgt. Behalve een heerlijke pastasaus maken, kun je er ook voor kiezen om tomatensoep te maken. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je er ook andere groenten in kunt doen.

diverse soeprecepten

Franse uiensoep

Een van mijn favoriete soepen is toch wel Franse uiensoep. Het sompige brood met de gesmolten kaas erover heen, geeft het gerecht nog meer smaak. Lekker en vullend, wat wil je nog meer?

diverse soeprecepten

Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep is toch net even iets anders. Het smaakt zoeter en je vindt er geen grove stukken vlees of groenten in. Het is dan ook een soep die het ook goed zal doen bij kinderen.

diverse soeprecepten

Aspergesoep

In de herfst en winter zul je geen verse asperge meer tegen komen. Maar toch vind ik het de moeite waard om te melden in dit leuke overzicht. Ofschoon de asperges seizoensgebonden zijn, kan de soep daarna goed ingevroren worden en later worden genuttigd.

diverse soeprecepten

Spaanse maaltijdsoep

De slowcooker is een handig apparaat als het aankomt op deze soep. Zeker als je zonnepanelen hebt kun je op een zeer goedkope manier de Spaanse maaltijdsoep maken. Geen slowcooker? Dan gebruik je je eigen pan…

diverse soeprecepten

Vegetarische groentesoep

Ben je vegetarisch en ben je gek op groenten? Dan is deze goed gevulde vegetarische groentesoep echt iets voor jou!
Niet helemaal tevreden over mijn keuze van groenten? Laat er gerust weg of vervang ze door iets wat je wil lekker vindt…

diverse soeprecepten

Doperwtensoep

Geen idee meer wat je met de doperwten van het land moet maken? Of heb je gewoon zin in een gezonde soep? Probeer dan de doperwtensoep met ontbijtspek maar eens. Het zal je verbazen hoe lekker het is.

diverse soeprecepten

Courgettesoep

Courgettes hebben een vrij neutrale smaak en zullen dan ook meestal wel in de smaak vallen. Zeker als je de courgette in een soep verwerkt met kruiden en anderen groenten.

Pompoensoep

Het is herfst en bijna Halloween, reden te meer om extra te genieten van een heerlijke verse pompoensoep, die je eenvoudig en relatief snel zelf kunt maken.

Steensoep

Oké dit is natuurlijk geen echte soep, maar wel leuk om eens te lezen!

Heb je aanvullingen? Noteer ze hieronder of stuur je recept met foto’s in naar thuisleven@gmail.com

Miranda

Verloofd met Tom en moeder van Daan, Vera, Tim, Iris en zwanger.
Ik ben dol op koken en bakken. Op Thuisleven zal je dan ook met regelmaat een nieuw recept voorbij zien komen. Verder houd ik van vakanties, dagje uit, winkelen, de zon, gamen, kinderboeken (voor) lezen en spelletjes spelen/gamen.

3 reacties