Thuisleven.com
heldere aspergesoep
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Soep > Heldere aspergesoep (vegetarisch en vegan)

Heldere aspergesoep (vegetarisch en vegan)

Als je denkt aan asperges, zal er ook gedacht worden aan ham. Begrijpelijk maar niet echt handig als je vegetarisch bent. Daarom maakte ik een heldere aspergesoep die niet alleen vegetarisch is maar ook nog eens vegan!

Ingrediënten heldere aspergesoep

heldere aspergesoep ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 125 ml witte Barefoot wijn
  • 875 ml water
  • 2 blokjes tuinkruiden bouillon of 2 blokjes groente bouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 stukjes foelie
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Flora Plant
  • basilicum en peterselie
  • zout en peper

Bereiding heldere aspergesoep (4 personen)

Heldere aspergesoep

Snij de harde onderkanten van de asperges en schil ze. Snijd vervolgend de stukjes asperges in stukjes van zo’n 2 centimeter. Hou de punten apart en kook de onderkanten van de asperges 30 minuten in het water (825 ml) en de Barefoot wijn. Voeg een bouillonblokje, het laurierblad en de folie toe (ik gebruik zelf losse groente bouillon. Op de foto is dat die grote weckpot).

Zeef na de 30 minuten de vloeistof en bewaar dit. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roerbak vervolgens de asperge stukjes (nog steeds niet de aspergepunten) 5 minuten. Voeg vervolgens de gezeefde vloeistof toe en doe de overige groente / tuinkruiden bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en laat 15 tot 20 minuten doorkoken. Doe dan de aspergepunten in de pan en kook nog eens 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngehakte basilicum en peterselie.

Lees ook eens het artikel “5 recepten met asperges (inclusief uitleg over de asperge)” hierin kun je het recept vinden van een romige gebonden aspergesoep.

Welke seizoensgroente is bij jou favoriet?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

8 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics