Ongeveer een jaar geleden was er bij onze supermarkt een actie 3 halen 1 betalen op de Knorr Wereldgerechten. We hebben toen een aantal pakken ingeslagen voor burrito’s, boboti’s en andere wereldgerechten. Hartstikke lekker allemaal, alleen zijn we nu op een punt gekomen dat we van de kant en klare pakken af willen en juist met verse ingrediënten onze maaltijd kunnen maken. Dit om de hoeveelheid zout, suiker en andere stoffen te verminderen in onze consumptie. Maar hoe maak je nou een eigen tortilla als je dit nog nooit gedaan hebt? En als het je al lukt hoe vul je ze dan zoals de Mexicanen en Zuid-Amerikanen? Tijd om dit gerecht beter onder de knie te krijgen met het boek “Tortilla’s”.

Tortilla’s

Het boek begint met een mooie inleiding waarbij je als lezer uitgedaagd wordt om vooral je eigen nieuwe combinaties te maken van de recepten. Dat is al veelbelovend.
Daarna kom je op een pagina terecht met de benodigdheden en basis ingrediënten. Altijd handig om te weten.
Zijn deze pagina’s doorgenomen kom je terecht bij maar liefst 30 verschillende gerechten die allen makkelijk te bereiden zijn. Zo heb je de authentieke Mexicaanse taco al pastor. Maar kom je ook burrito’s, tortilla’s en lekkere salsa’s tegen. De gerechten zijn te bereiden met vlees, vis en vegetarisch door voor elk wat wils.
Snel, makkelijk en superlekker!

Wat vind ik van het boek?

Bij het doorbladeren van dit boek loopt het water mij al in de mond. Wat een lekkere gerechten allemaal zeg! Toegegeven dat ik het vlees en vis weg denk voor mijzelf. Waar ik zeer verbaasd over ben is de makkelijkheid waarmee een maïstortilla gemaakt kan worden. En als je ze luchtdicht verpakt zijn ze maar liefst een week houdbaar in de koelkast. Ideaal dus om het op een vrije dag te maken (met de kinderen) en op een drukke dag te nuttigen.

Informatie

Auteur: Machteld Smid
ISBN: 9789045218533
Uitgeverij: Culinair Karakter

Heb je het snel, makkelijk en superlekker koken onder de knie? Dan is de boekenreeks 7 minuten in de keuken vast wel iets voor jou! Ook het Eenpansgerecht met o.a. bosui, tomaat en rode ui en de Salade Val-Dieu met honing & gember zijn super lekker en makkelijk om te maken.

* Voor deze recensie hebben we een recensie-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics