Eenpansgerecht met o.a. bosui, tomaat en rode ui.
Thuisleven.com > Lifestyle > Eten en drinken > Eenpansgerecht met o.a. bosui, tomaat en rode ui

Eenpansgerecht met o.a. bosui, tomaat en rode ui

Drukke dag en geen zin in een stapel afwas? Zelfs al heb je een vaatwasser. Geen probleem met dit makkelijk, gezond en lekkere eenpansgerecht tover jij in een pan een heerlijke en volwaardige maaltijd tevoorschijn waarbij zelfs de keuken schoon blijft.

Benodigdheden:

– bos bosui
– 4 tomaten
– 2 rode uien
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel komijnzaad
– 4 eieren
– brood (turksbrood, afbakbroodjes net wat je prettig vindt)
– eventueel peterselie

Bereidingswijze:

– Was de bosui en snijd de bosui vervolgens in ringetjes. Snijd de rode uien in grove blokjes en bak dit een paar minuten samen in een wokpan.
– Was en snijdt vervolgens de 4 tomaten in blokjes en voeg dit in de pan toe.
– Bak het geheel een paar minuten en voeg vervolgens een theelepel komijnzaad en een theelepel sambal toe.
– Meng het geheel goed en voeg vervolgens 4 eieren toe. Meng dit door het gerecht heen als je geen deksel hebt of zet de deksel op de pan en bak de eieren als een spiegelei op het gerecht.
– Wil je wat meer smaak dan kun je peterselie toevoegen. Dit doe je door een hoeveelheid peterselie in kleine stukje te knippen over het gerecht.
– Serveer het gerecht met brood.

Lees ook:

Maak jij wel eens een eenpansgerecht?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Geverifieerd door ExactMetrics