Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Ingrediënten > Salade Val-Dieu met honing & gember

Salade Val-Dieu met honing & gember

Drie jaar geleden ontving ik voor mijn verjaardag een envelop met daarin een cadeaubon voor een etentje en een film samen met de gever, mijn vriendin. Dat valt bij mij meteen in goede aarde aangezien er maar één iets is waar ik gelukkig van word en dat is tijd spenderen met de mensen om mij heen. Helaas draaiden er op dat moment geen leuke film en hebben we het dan ook verplaatst naar een later tijdstip. Dat later tijdstip werd heel wat later omdat vriendin intussen tijd ook nog even moest bevallen van haar eerste kindje. Uiteindelijk zag ik een film voorbij komen dat mijn interesse wekte, ook vriendin zat weer lekker in haar vel en vol goede moed prikten we dan ook een datum voor het etentje en de film.

Dat het etentje in goede aarde is gevallen, blijkt wel uit het feit dat ik het gerecht van die dag nog vaak thuis heb nagemaakt. Zelfs op de dag van vandaag maak ik graag een salade Val-Dieu

Salade Val-Dieu

Ofschoon een salade Val-Dieu op velen manieren klaar te maken is, zijn de basis ingrediënten haast altijd hetzelfde: Sla en een Val-Dieu kaas met daaroverheen honing. Daarnaast het is dan aan jouw om het gerecht verder aan te kleden. Mijn favoriete Val-Dieu salade is in elk geval iets uitgebreider en volstaat als een echte maaltijd-salade.

Ingrediënten

 • diverse soorten sla
 • Melvita Honing & Gember (verkrijgbaar bij Jumbo voor €3,09)  (deze kreeg ik in de Foodybox lente editie mei 2019).
 • walnoten
 • komkommer
 • tomaten
 • paprika
 • rode ui
 • sla kruiden (dille, hysop, peterselie, bieslook, kervel of kant en klare sla kruiden)
 • verse kruiden, zoals kervel, peterselie, bieslook, hysop
 • appel
 • walnoten
 • walnotenolie
 • Bouquet des Moines (Val-Dieu kaas), een halve per persoon
 • vinaigrette (goed zelf te maken) of een honing-mosterd dressing

Bereidingswijze

 • Snijd de appels in partjes en besmeer ze met de walnotenolie. Leg de partjes vervolgens onder de grill in de oven, net zolang tot ze zacht zijn. Let op ze moeten wel compact blijven.
 • Snijd vervolgens de kaas doormidden en besmeer de doorgesneden kanten, elk met een theelepeltje Melvita Honing & Gember. Zet ze in een bakje en plaats deze onder de grill tot de kaas gesmolten is (meestal doe ik ze 10 minuten op 250ºC). De korst van de kaas fungeert als een bakje voor de gesmolten kaas. Deze kun je ook gewoon opeten.
 • Snijd de sla in stukjes en verdeel deze over de borden.
 • Snijd vervolgens de komkommer, de tomaten, de uien en de paprika in eigen gewenste groottes.
 • Zet nu de Val-Die kaas in het midden van de sla.
 • Hieromheen kun je nu de komkommer, tomaten, uien, paprika, geroosterde appeltjes, walnoten en fijn gehakte kruiden omheen neer leggen.
 • Zet de vinaigrette erbij zodat de persoon in kwestie de salade zelf op smaak kan brengen.

Twist

Wil je liever iets knapperigs bij de salade dan kun je overwegen om wat spekjes te bakken en deze erbij te serveren.

Lees ook:

Heb jij al eens een Salade Val-Dieu gemaakt?

#melvitahoning #melvitahoningnl #honing

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics