Thuisleven.com
Zelf thuis soep maken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Thuis zelf doen, bereiden of maken in coronatijd

Thuis zelf doen, bereiden of maken in coronatijd

Ik merk dat ik weer naarstig op zoek ben naar tips ter lering en vermaak om ons Thuisleven op te leuken. Wat kun je nou allemaal thuis zelf doen of maken zonder daarvoor de deur uit te moeten? Pak je online boodschappenlijstje er maar bij en schrijf gerust mee.

1. Zelf thuis te bereiden

Brood bakken

Zelf je eigen verse brood bakken hoeft helemaal geen moeilijke klus te zijn. Je kunt losse ingrediënten of een complete broodmix kopen. Een broodmachine is is niet noodzakelijk maar geen overbodige luxe. Je kunt het brood ook in de oven bakken. Pers er een lekker vers sinasappelsapje bij en je kunt er weer even tegen. Van het ‘oud brood’ kun je ook nog een broodtaart maken.

Zelf brood bakken

Koekjes bakken en versieren

De echte oude oma’s wisten het al lang. Zelf je eigen koekjes bakken en daarna gezellig samen opeten is magisch. Op Thuisleven vind je verschillende recepten voor het zelf bakken en versieren van koekjes, ook een recept van koekjes zonder ei.

Sausjes

Maak eens zelf je eigen appelmoes, Aardbeiensaus of eigengemaakte pizzasaus. Daar kan toch geen kant- en- klare saus tegen op. Deze smaaksensatie vraagt bijna om behandeld te worden als hoofdgerecht.

zelf 0aardbeiensaus maken

Een grote pan soep

Wat ruikt er zo lekker in de keuken? Roeren in een grote soeppan geeft direct een warm gevoel. De soep is ook ideaal om overgebleven restjes groente in te verwerken. Zo ben je niet alleen goed bezig voor de inwendige mens. Met soep kun je eindeloos variëren en is te serveren met een lekker broodje.

Zelf thuis soep maken

Kruidenboter maken

Dat brengt mij op het zelf maken van een lekker smeerseltje voor op je broodje. Kruidenboter met kruiden (uit de tuin), zelfs lactose vrije kruidenboter. Dat geeft toch wel een extra dimensie bij de soep, de barbecue of gourmet.

Zelf thuis kruidenboter maken

Kruiden drogen, bouillonpoeder

Mocht je nog steeds kruidenplanten hebben staan, dan kun je deze kruiden drogen. Dan weet je zeker dat er niets extra is toegevoegd aan je kruidenmix, bouillonpoeder. De Kruidenwijzer helpt bij het beperken van je zoutinname. En weggooien is zonde natuurlijk.

Kruiden drogen zonder toevoegingen! 

2. Zelf thuis te doen

Kruidenpotjes

Om je gedroogde kruiden overzichtelijk en netjes in te bewaren, kun je zelf kruidenpotjes maken. Hiervoor kun je lege glazen potjes gebruiken, dat scheelt je een ritje naar de glasbak.

kruidenpotjes

Voorraadpotten labelen

Wat heb je eigenlijk allemaal op voorraad? Je hebt nu de tijd om de voorraadkast eens uit te ruimen en weer netjes in te ruimen. De weckpotten kun je met zelfgemaakte labels opsieren, want het oog wil ook wat.

Voorraadpotten labelen

Kaarsen

Het wordt weer sneller donker buiten. Het aansteken van een kaarsje is dan wel erg gezellig. Wist je dat je zelf kaarsen maken kan van de restjes van net niet opgebrande kaarsen?

Waxinelichthouder

In het verlengde van je eigen kaarsen maken, kun je ook zelf waxinelichthouders maken. Deze kunnen heel herfstig zijn (foto) of kan je ook van klei maken.

Avocadoplant kweken

Het intrigeerde me al een hele tijd, zelf een avocadoplant kweken. Ontzettend low-budget én sfeerverhogend, wie wil dat nou niet? Ik zag ze overal voorbij komen op social media en ik wilde ook wel eens een poging wagen.

Je eigen avocadoplant kweken

Maak een mini- ecosysteem

Een eigen mini ecosysteem maken is dat nou zo moeilijk en overleven de plantjes het? Moeilijk is het zeer zeker niet, onderhouden is zelfs nog makkelijker! Dat komt omdat het ecosysteem zichzelf voorziet van water en voedingsstoffen. Hoe kan dat dan zult u zich vast en zeker af vragen. Wel zoals u weet hebben planten water en licht nodig om te kunnen overleven. Uiteraard mag ook lucht niet ontbreken. Als je een plek hebt waar de planten dit allemaal hebben en je sluit deze ruimte af kan het zichzelf geheel voorzien.

Maak een eigen plantenterrarium

Shampoo

Zelf je eigen shampoo maken, spreekt ook tot de verbeelding.

Thuis zelf shampoo maken

Slime of slijm maken

En speciaal voor de liefhebbers een recept om thuis zelf slime te maken.

Thuis zelf slijm maken

3. Zelf thuis te knutselen, decoreren

Bullet journal bijhouden

Sinds een paar maanden hebben mijn dochters een bullet journal. In het bullet journal schrijven ze allerlei recepten. De recepten variëren sterk van gerechten die we zelf gecreëerd hebben of recepten uit een kookboek. Omdat niet elk recept even lang is komt het dan ook met regelmaat voor dat er een lege plek is in het bullet journal. Deze leegte vrolijken de dames op door middel van tekeningen, stickers en andere creatieve opties. Omdat ze nog niet oud genoeg zijn en we midden in de pandemie zitten vindt de aankoop van spullen vooral online plaats. En hoe fijn is het dan als je op één plek alles kunt krijgen?

bullet journal bijhouden

Kerstkrans

Elk jaar weer komen de meest mooie kerststukjes tevoorschijn. Zeker rond eerste advent is dit helemaal hip. Velen kerststukjes bevatten vier kaarsjes voor de advent tijd (elke week één). Maar hoe leuk is het om zelf, of met de kinderen, een kerstkrans te maken of maak je eigen zoutdeeg kerstkrans!?

Zelf een kerstkrans maken

Aftelkalender

Om het aftellen naar een leuke gebeurtenis overzichtelijk te maken, kun je zelf een aftelkalender maken. Lees bij Avonturen Sparen meer over Coronaproof thuis activiteiten

Zelf een aftelkalender maken

Zo hier kan ik wel even mee vooruit. Wat ga jij thuis maken of bereiden?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

18 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics