Selecteer een pagina

Ken je het nog? Het groene goedje dat in een potje bij de speelgoed winkel lag en waar je eigen moeder zo van gruwelde? Zij gaf je liever een stevig boterham zakje en een oud stukje zeep met wat water om een zeepzakje te maken dan dat ze die groene slijmerige brei overal vond. Althans die van mij dan.

Maar nu ik zelf een mama ben en dat slijmerige spul eigenlijk nog steeds fascinerend vind is deze kans om dat groene spul zelf te maken meteen aangepakt.
Ik heb al wel eens op youtube filmpjes gekeken van Do It Yourself-slime. Maar die zijn toch niet het echte slijm zoals ik me kan herinneren van toen ik zelf klein was. Nu zijn mijn kinderen nog maar 4 en 6 jaar en hebben ze het potje in de speelgoed winkel nog niet gevonden. Ik zelf overigens wel en vind het erg ludiek dat ze het nu in een soort WC potje hebben gestopt en dat de slime in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen is, tot glitters aan toe.

De Hekserij.

De Hekserij heeft verschillende DIY projecten die je thuis of in de klas met de kinderen kan uitproberen. Klik hier voor alle educatieve zelf maak pakketten. Ik heb voor het slime maak pakket gekozen. In het pakket zit alles wat je nodig hebt. Genoeg potjes met deksel voor twaalf porties slime, pipetjes, spatels, meetbekertjes (2) en maatschepjes (2). Het slime is met maar 4 ingrediënten gemakkelijk te maken.
Het voelt een beetje alsof ik weer op school bij de scheikunde les zit, maar als me dit DIY slime maken goed lukt dan mag mijn zoontje dit straks samen met mij maken.

Het maken.

Het potje waar je straks de slime in gaat maken en bewaren vul je voor de helft met water. Schepje guarmeel erbij en goed roeren. Ik moet toegeven ik krijg niet alle klontjes er goed uit de eerste keer. Dus misschien dat ik mijn mini garde voor de volgende keer gebruik. Het water wordt al meteen dik en slijmerig, maar het is nog geen echte slime. Dat wordt het al meer als ik twee druppels groene HexaCol erbij doe. Hierna weer goed roeren maar de substantie blijft nog steeds aan het hele potje plakken. Dan voorzichtig de boraxoplossing er in druppelen. En dan wordt het echt de slime die we kennen, wel met nog een paar klontjes. Maar het laat los van het potje en je kan er je vinger in duwen. De slime is klaar en er kan mee gespeeld worden. Boven de gootsteen kan je de slime uitproberen staat er in de beschrijving en dat heb ik ook maar gedaan. Hij blijft toch wel een beetje plakkerig en geeft af op je handen. Dus na het voelen lekker meteen de handen onder de kraan.

Wat vinden de kinderen ervan?

Mijn dochter vind het niks, het plakt en ze wil er eigenlijk liever mee gaan knutselen dan gewoon lekker vasthouden en kneden. Maar mijn zoontje vind het geweldig, lekker vies en plakkerig en groen, “Net snot” zegt hij.

Hij kan er lekker een paar dagen mee spelen en als het ‘op’ is dan maken we samen een nieuw potje. Krijgt hij vast een beetje scheikunde les. Voor nu, gewoon lekker “vies” spelen!

Lees ook:

* voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen *

Geverifieerd door ExactMetrics