Zelf een aftelkalender maken
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Doe het zelf (D.I.Y.) > Aftellen naar de vakantie met een aftelkalender.

Aftellen naar de vakantie met een aftelkalender.

Wat vliegt het jaar voorbij, zelfs sneller dan voorgaande jaren lijkt het wel vind ik. Sinds december gaat de tweeling naar school en voor mijn gevoel is het alsof ze niet anders gedaan hebben. De kinderen waren er zelf heel erg aan toe en het geeft mij even wat vrijheid om overdag wat energie op te doen of klusjes te doen die anders blijven liggen tot ze naar bed zijn. Daarnaast krijg ik meer tijd en ruimte voor leuke knutselprojecten en diy’s voor zowel Thuisleven als ons eigen blog.

Nu we inmiddels weer tegen het einde van het schooljaar aanlopen wordt het tijd om een beetje naar de vakantie toe te werken. Afgelopen weken zat ik al wel te bedenken dat ik weer eens een leuke diy wilde plaatsen maar wat dan? Het was te warm om druk bezig te zijn met knippen en plakken en ik wilde eens wat maken waarvan ik zeker wist dat iedereen het zou kunnen.

Wanneer gaan we op vakantie?

Vervolgens kwam een van de kinderen met de vraag wanneer we dan eindelijk op vakantie zouden gaan. Hoe simpel kan je het hebben? Mijn diy was geboren want ik besloot om een leuke aftelkalender te gaan maken. Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om een creatie te maken die ook gemaakt kan worden met materialen die iedereen in huis heeft zodat je direct aan de slag kan. Dit jaar gaan wij voor de eerste keer kamperen en dus wordt dat het thema van de aftelkalender. Op Pinterest ben ik aan zoeken naar een leuke tekening van een tent en heb deze als richtlijn genomen om er vervolgens mijn persoonlijke draai aan te geven. Wat heb je nodig om zelf zo’n vrolijke kalender te maken?

  • Stevig papier of karton om op te tekenen
  • Liniaal
  • Potlood
  • Gum
  • Stift
  • (Fineliner)
  • (Lijm/dubbelzijdige tape)

Aan de slag.

Als eerst kies je een thema waarmee je aan de slag gaat, een thema waar je vakantie om draait. Dat kan kamperen zijn, een vliegvakantie, met de bus, wandelen of lekker rondom huis aangezien dat net zo gezellig kan zijn. Zodra je een thema bedacht hebt kun je daarvan op een apart stukje stevig papier een tekening maken die bovenaan de aftelkalender komt. Daarna kun je namelijk afhankelijk van de ruimte die je overhoudt kijken hoe groot je de vakjes maakt om af te tellen. En je kunt uiteraard zelf bepalen wanneer je begint met aftellen en dus hoeveel vakjes je gaat maken. Ik ben eerst alles met potlood aan tekenen zodat ik zo nodig nog kon gummen en verplaatsen van de vakjes of tekeningen.

Eenmaal tevreden ben ik de tent over gaan trekken met fineliner en heb ik de tent ingekleurd. Als basis heb ik deze uitgeknipt en met behulp van dubbelzijdige tape bovenaan de kalender geplakt om vanuit daar dus de vakjes te tekenen. Met behulp van de liniaal heb ik een beetje de grootte bepaald en weer heb ik alles eerst met potlood getekend om vervolgens over te trekken met fineliner. Om het in een stijl te houden heb ik deze kaders (op advies van een vriendin) in dezelfde kleur gemaakt als de tent zodat het zeker een vrolijke aftelkalender zou worden.

De tweeling vindt het een feest om te gaan kamperen en dus kunnen slingers niet ontbreken, verrassend genoeg maak ik deze in dezelfde kleur 😉 Dan teken ik er de maan en sterren bij omdat kamperen volgens de kinderen wil zegen dat je onder de sterren slaapt. Op deze manier wordt de kalender steeds een stukje persoonlijker. Om het geheel af te maken kun je er een leuke tekst naar keuze onder schrijven.

Het gebruik van de aftelkalender.

De kalender kun je op verschillende manieren gaan gebruiken, voor verschillende leeftijden. De jongere kinderen kun je bijvoorbeeld elke dag een sticker laten plakken om zo de dagen af te tellen naar de vakantie. Op deze manier zien ze steeds beter dat het nog maar eventjes duurt tot de vakantie. Zijn de kinderen iets groter, of creatiever kun je bijvoorbeeld ook je kind elke dag een kleine tekenopdracht geven die met de vakantie te maken heeft en die in het vakje past. Afhankelijk hiervan kun je de grootte van de vakjes aanpassen. Je kunt er voor kiezen om elke dag een woord of onderwerp bij het vakje te schrijven of je kan je kind zelf na laten denken over wat hij of zij vindt dat bij de vakantie past. Misschien dat er hele leuke tekeningen uit voort zullen komen.

Lees ook:

Lifestyle Mommy’s maakte nog een leuke aftelkalender met stickers!

Hoe tel jij af naar de vakantie of school?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics