Een mooie tekening maken, maar dan net even anders. Dat kan met zwart papier, lijm, schoolbordkrijtjes en haarlak. De opdracht is niet moeilijk, maar het vergt wel een paar uurtjes geduld, omdat de lijm goed moet drogen voordat je verder kunt met het knutselwerk. In deze blog kunt u lezen hoe we deze mooie tekening gemaakt hebben.

Benodigdheden.

– Een zwart A4-papier
– Schoolbordkrijtjes (of stoepkrijt)
– Tube sterke lijm
– Potlood
– Haarlak

Een tekening van lijm, krijt en haarlak.

Maak op een zwart A4-papier met potlood een schets. Dit kan bijvoorbeeld een aquarium met vissen zijn, of een mooie bloemenveld, of wat je maar wilt.Ā  Teken niet teveel details, want daarna ga je de lijnen van je schets met lijm overtrekken. Als je alle lijnen van je tekening hebt overgetrokken met lijm, moet je een hele poos wachten voordat je verder kunt met je tekening. De lijm moet eerst helemaal goed opgedroogd zijn en dit kan best wel een paar uurtjes duren. Als de lijm droog is teken je je tekening helemaal in met schoolbordkrijt. Het geeft niet als je over de lijmlijnen heen tekent, want met een tissue kun je de lijnen weer poetsen zodra je tekening af is. Zo zie je duidelijk de zwarte contourlijnen.
Als laatste fixeer je je krijttekening met haarlak, spuit hiervoor je hele tekening in met haarlak. Schrik niet als tijdens het spuiten de kleurtjes verdwijnen, zodra de haarlak droog is, komen de kleurtjes weer tevoorschijn.

Samen met Elin heb ik deze tekening gemaakt. Daarbij heb ik de lijnen met lijm overtrokken en Elin heeft de tekening ingekleurd met krijt. Net even anders dan met kleurpotloden en stiften, met een erg leuk resultaat!

Lees ook:

Teken je graag?

Geverifieerd door ExactMetrics