Thuisleven.com
Helden uit je kindertijd tekenen
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Helden uit je kindertijd tekenen

Helden uit je kindertijd tekenen

Helden uit je kindertijd tekenen. Het klinkt heel moeilijk, maar is het dat ook? Dankzij het boek leer je stap voor stap hoe je stripfiguren en tekenfilmhelden kunt tekenen en inkleuren. Aangezien ik graag teken mocht ik dan ook mijn stagetijd bij Thuisleven wat verlengen om dit boek te mogen recenseren. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over dit boek en wat ik er van vind.

Stripfiguren en tekenfilmhelden stap voor stap tekenen en kleuren

Berrin Jost leert je hoe je in vijf simpele stappen de leukste figuren uit legendarische tekenfilms en series kunt tekenen. Helden uit je kindertijd – van vroeger en nu – komen weer tot leven! Met de hulp van Berrin Jost leer je geliefde figuren uit legendarische tekenfilms en series eenvoudig natekenen. In maar vijf stappen zet je gedetailleerde cultfiguren uit boeken, strips en van tv op het papier. Teken ze op een wenskaart, uitnodiging of wanddecoratie en ontdek het kind in jezelf!

Wat vind ik ervan?

Helden uit je kindertijd tekenen

Nadat ik dit boek heb ontvangen ben ik meteen blij omdat er heel erg veel tekeningen in staan die ik na kan maken. Maar voor ik begin met tekenen lees ik eens de basis door. Hier staat precies uitgelegd wat voor soorten papier er zijn, welke kleuren er zijn en de verschillen tussen kleurpotloden, aquarelpotloden, aquarelpenselen, inkt, potloden, gelpennen, etc. Daarnaast zijn er ook nog een aantal pagina’s besteed aan tips, trucs en technieken. Door dit in je op te nemen kun je aan de slag met alle tekeningen en weet ik zeker dat het je zal lukken.

Zelf teken ik vaak en veel, voornamelijk portretten, en neem ik normaal papier en mijn potloden die ik normaliter ook gebruik. Hiermee zijn de tekeningen die ik na heb gemaakt erg leuk geworden. De tekeningen kleur ik niet in, dat mag mijn zusje doen zodra ze wat ouder is.

Vooraan in het boek staat op welke pagina je wat kunt vinden. Opvallend zijn de originele namen die zijn vervangen voor andere namen zoals:

  • Brutale leeuw (Simba)
  • Eekhoorntjes power (Knabbel en Babbel)
  • Vechtende schildpad (Ninja Turtles)

Hierdoor is het iets lastiger zoeken, maar echt storend is het niet.

Informatie

Helden uit je kindertijd tekenen
Auteur: Berrin Jost
ISBN: 9789043922920
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Lees ook:

Teken en kleur jij graag?

Dit artikel is geschreven door: Vera de Jong

Stagiaire Thuisleven

Stagiaires die bij Thuisleven een blog schrijven, posten we onder deze naam

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics